Свързани новини

28.08.2021 08:30

САЩ удари срещу Ислямска държава в Афганистан

Видян 1691 пъти | Коментари 4
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пентагонът заяви, че е нанесъл удар с безпилотни летателни апарати, срещу член на „Ислямска държава“, за който се смята, че е участвал в организирането на атаки срещу САЩ в Кабул. Това се случва след експлозията, при която загинаха 13 американски военнослужещи. Отмъстителният удар беше извършен рано в събота сутринта и беше отчетен успех, в резултат на което нямаше цивилни жертви.


Операцията е в отговор на самоубийственото нападение на летището в Кабул в четвъртък, при което загинаха 169 афганистанци и 13 американски военни.


Отговорност за атентата пое "Ислямска държава“.


Президентът на САЩ Джо Байдън по-рано през седмицата заяви, че извършителите на нападението на летището не могат да се скрият и обеща да удари афганистанския клон на "Ислямска държава".


"Ние ще ви намерим и ще ви накараме да платите", обеща американският президент.


Централното командване съобщи, че САЩ са осъществили удар с дрон срещу член на "Ислямска държава" в провинция Нангархар. Tой е заподозрян като участник в планирането на нападения срещу американци в Кабул.


При операцията е убито едно лице, каза капитан Уилям Ърбан, главен говорител на централното командване. По думите му няма цивилни жертви при операцията.


„Асошиейтед прес“ отбелязва, че остава неясно дали убитият член на "Ислямска държава" е замесен конкретно в атентата на летището в четвъртък.


Снимка: Ройтерс




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Чурулик Марийкин 28.08.2021 18:45

    А "членството в ИД" на заподозрения сигурно е било установено от дрона, който от високо е скенирал дрехите на члена, и прочели в джоба му партийната книжка за членство в ИД ! Внимавайте какво носите в джобовете.

  • 003 Anonimen 28.08.2021 16:16

    Абе, малко се съмнявам за убитите американски войници, малко мирише на фейк. Как така всичките са ги намерили на куп да ги убият. И как Бай Дън знаеше местоположението на главатаря на ISIS -K...

  • 002 Тихомир Томов 28.08.2021 15:16

    Реално плащат американските данъкоплатци,войниците с кръв, цивилните с всичко налично .....политиците са под климатиците, пред камерите или се радват на пълни чекмеджета .

  • 001 Anonimen 28.08.2021 09:20

    Всичко е по план.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци