Свързани новини

25.08.2021 13:49

Прокуратурата пита Кацаров защо не прилага собствения си план за справяне с К19

Видян 2998 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Върховната административна прокуратура поиска информация от Министерството на здравеопазването какви действия се предприемат за ограничаване на разпространението на COVID-19 и на какъв етап е готовността за прилагане на трета ваксинационнa доза на желаещите, съобщиха от институцията. ВАП пита и защо, въпреки нарастващата "заболеваемост" в страната, към момента не са въведени предвидените в Националния оперативен план мерки за справяне с пандемията от SARS-CoV-2, както и предвидени ли са съответните социални, икономически и финансови механизми, които следва да обезпечат въвеждането на мерките и функционирането на лечебните заведения за болнична помощ в извънреден режим.


Ето и цялото съобщение 


Предвид значително нарастващия брой на активни случаи на пациенти, заболели от COVID-19, и във връзка с множество запитвания от граждани, в т.ч. медици и представители на образователната сфера, постъпващи във Върховна административна прокуратура (ВАП), на основание чл.145, ал.1, т.1 от ЗСВ прокуратурата изиска информация от служебния здравен министър - какви действия се предприемат за ограничаване на разпространението на вируса в страната.


Едва близо 16 % от населението в страната е ваксинирано и предвид тези данни служебният здравен министър следва да отговори на ВАП, какво е извършено до този момент от Министерство на здравеопазването (МЗ), за да може до хората да достигне адекватна информация относно ползите от имунизация срещу COVID-19, което да промени нагласите и да повиши интереса към ваксините.


Изискана е информация дали МЗ е отправяло запитване до ЕМА, касаещо


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 прокурорски неграмотници 27.08.2021 16:50

    чакаме всеки момент кончината на прекрасен, но невеж по отношение на ваксините доктор - тежка апластична анемия с увреден кръвотворен апарат от ваксината на пфайзер, това ли искат тези, що си не гледат работата

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

лъв