Свързани новини

24.08.2021 19:56

Актуализацията на бюджета мина през Бюджетната комисия на НС

Видян 2475 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Със заявката за алтернативни проекти депутатите от бюджетната комисия одобриха на първо четене актуализацията на бюджета, предложена от служебното правителство, предаде Дневник. Дебатът в комисията бе белязан от остри реплики от страна на бившия министър на финансите Кирил Ананиев към настоящия. Критики към предложената рамка имаше очаквано и от страна на ДПС и БСП. Към този момент все още не е известно каква сума ще бъде предвидена за справяне с миграционния натиск. Министерството на отбраната е представило разчет, МВР се очаква да го направи, но по думите на министъра на финансите Асен Василев сумата не е голяма и за да не се бави цялата процедура, като се внася нов проект от страна на правителството, който трябва да бъде обсъден и с Тристранния съвет, ще се остави на депутатите да направят разпределение.


От думите се разбра и че ако не се състави редовно правителство, ще се наложи служебният кабинет да внесе в Брюксел Плана за възстановяване и растеж, за който в момента се очакват коментари оттам. Одобрението отнема средно 45 дни, обяви той.


На упреците за прекален оптимизъм в разчетите за приходите за тази година Василев обяви, че те са реалистични и тъкмо заради очакването, че ще има 1-2 много тежки заради пандемията месеци, не се залага по-голямо преизпълнение.


Какво предвижда актуализацията


Както вече бе обявено, актуализацията предвижда до края на годината в бюджета да постъпят с 2.1 млрд. лв. повече от планираните приходи, от които 1.8 млрд. лв. са предвидени за повече разходи. Това означава и че дефицитът на касова основа ще се свие с около 280 млн. лв. до 4.6 млрд. лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!