Свързани новини

23.08.2021 18:04

Олигархията има влияние върху ръководствата на половината формации в НС : Костов

Видян 2876 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Политическата система е в патова ситуация. В парламента олигархията и мафията имат силно влияние върху ръководствата на поне половината парламентарни формации". Това заяви пред БНР бившият премиер Иван Костов и уточни, че парламентарната криза се задълбочава и страната се изправя пред конституционна. Той подчерта, че задаващата се конституционна криза ще съсипе институциите на страната, те губят мощ и управляемост.


Според Костов парламентът е вкаран в безизходица от лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов, който заяви, че не раздава порции, а задачи, но останалите формации не са "артисти от неговото шоу, за да им поставя задачи".


"Когато гласуваме на избори, не даваме порции от властта на своите избраници, а им се доверяваме, че ще изпълнят своите обещания. Същинската власт е отговорност и не е вече само пред тези, които са те изпратили в Народното събрание, а на всички. Така разбирана властта - като отговорност - е извън представите на г-н Доган и на г-н Трифонов", коментира бившият премиер.


Иван Костов изказа мнение, че за да стигне до успех третият мандат , президентът трябва да направи още един кръг консултации с парламентарните формации.


По думите този, който ще поеме мандата, трябва да види мнозинството, което да мотивира, за да подкрепи изпълнителната власт:



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 23.08.2021 15:21

    Все още медиите дават думата на престъпници като Ив.Костов които наказателният закон не ги лови, а сме в 21 век и в ЕС, как ни търпят не зная, може би няколко милиарда Тиквата подари на Меркел и сие за да запази спокойствието си, няма друг "прочит" на действията на европейската народна партия ! Нашите бандити от 90-те, са най-известни с подкупите и рушветите които раздават !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни, солидни и