Свързани новини

22.08.2021 09:08

Тръмп се нахвърли на Байдън заради начина на изтегляне от Афганистан

Видян 1887 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп вчера нападна остро настоящия държавен глава Джо Байдън за начина, по който ръководи изтеглянето на американските сили от Афганистан, което нарече "най-голямото външнополитическо унижение" в американската история, предаде Ройтерс.

Републиканецът Тръмп, който е намеквал за възможност да се кандидатира отново за президент през 2024 г., многократно обвини демократа Байдън за падането на Афганистан под контрола на талибаните, макар че американското изтегляне, което предизвика провала на афганистанските правителствени сили, беше договорено от собствената му администрация.

Нескопосаното изтегляне от Афганистан, ръководено от Байдън, е най-удивителната проява на брутална некомпетентност от национален лидер, случвала се някога, заяви Тръмп на шумно партийно събитие с множество негови привърженици, край Кълмън в щата Алабама.

Лидерите на талибаните се опитват да сформират ново правителство, след като техните бойци преминаха устремно през страната, докато силите на САЩ се изтегляха след две десетилетия присъствие, а подкрепяните от Запада правителство и военни рухваха.

Байдън, от своя страна, разкритикува афганистанските военни за това, че са


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и