Свързани новини

21.08.2021 07:17

Меркел поиска от Путин освобождаване на Навални

Видян 1399 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Меркел нарече "неприемлива" присъдата срещу критика на Кремъл Алексей Навални и предложи той да бъде освободен. По думите й тази присъда е произнесена "въз основа на решение на съд, което е било окачествено като произволно и несъразмерно от Европейския съд за правата на човека. "За нас това е неприемливо и аз изразих това становище и поисках освобождаване на Алексей Навални и подчертах, че ние ще следим този въпрос", каза канцлерът на Германия, предаде OFFNews.bg.


Преди това Путин бе заявил, че Навални е осъден не за политическата си дейност, а за "криминални правонарушения спрямо чуждестранни партньори". "Никой не бива да се прикрива с политическа дейност, за да осъществява бизнес проекти, още повече чрез нарушения на закона", каза той.


По международните теми Путин каза, че двете страни са изразили надежда, че след президентските избори в Иран и съставянето на ново правителство ще продължат усилията за възраждане на ядрената сделка с Техеран. Меркел потвърди, че т.нар. Нормандска четворка е единственият политически формат за намиране на изход от кризата в Източна Украйна и се обяви за активизирането му.


Путин каза, че е много важно от Афганистан да не проникват терористи в съседните страни, вкл. под формата на бежанци. Той призова да спре политиката за налагане на държавите на чужди ценности, без да се отчитат техните исторически, национални и религиозни особености. Военната операция на САЩ в Афганистан не може да бъде наречена успешна, кадза Путин, но добави, че сега не е време "да се тъпче на едно място" и да се говори за случилото се като за някакъв провал. Русия, САЩ и европейските им партньори трябва да обединят усилията си, за да подкрепят афганистанския народ, за да се нормализира ситуацията там и се установят добросъседски отношения с тази страна, заяви руският лидер.


© Reuters / Guido Bergmann



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще