Свързани новини

20.08.2021 18:03

Комисия в НС проверява доставките на предпазни средства за вота през април

Видян 991 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Парламентарната комисия по ревизия ще проверява доставките на дезинфектанти и лични предпазни средства за два милиона и сто хиляди лева за парламентарните избори на 4 април.


Данни за сериозни нарушения по доставките бяха разкрити в журналистическо разследване на БНР.  


Разследването на БНР доказа, че при доставките на маски от пазарджишка фирма цените се разминават с над 70 000 лева от най-ниската цена.


От великотърновска фирма бяха купени дезинфектанти, в които липсва едно от активните вещества и се съдържа отровният метилов алкохол.  


Парламентарната комисия по ревизия е сезирана от депутата от БСП Явор Божанков. За парламентарните избори през април по Закона за извънредното положение здравният министър Костадин Ангелов купи 73 тона дезинфектанти, 3,8 милиона предпазни маски, 1,5 милиона ръкавици и 30 000 гащеризона.  


„Наложително да се проверят всички възложени договори по Закона за извънредното положение, за да се установи има ли извършени нарушения при разходването на държавни средства, и виновните, ако има такива, да понесат своята отговорност”, коментира Явор Божанков.  


За резултатите от разследването на БНР беше сезиран и главният прокурор. От Върховната административна прокуратура прекратиха преписката.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 затвор за корумпираните 20.08.2021 18:17

    Не случайно изпечения бюджетар Кирчо Ананиев беше сложен от Мутрата за министър на МЗ, знае как да краде и да покрива далаверите. Съд и затвор за престъпниците на най-високо, които не се посвениха дори в ситуация, когато хората умираха по стълбите на болниците от липса и безхаберие на здравните служби да мислят само как да откраднат още и още и с некачествените консумативи да допринесат за повече заболели и умрели

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес ще имате повече служебни задължения от обикновено

Днес ще имате повече служебни задължения от