Свързани новини

20.08.2021 15:09

Уволних от НСО депутата от ИТН и шеф на комисията за спецслужбите Светлин Митев за връзки с подземния свят: Ген. Владимиров

Видян 7913 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Безспорно установихме факта, че Светлин Стоянов (сега Светлин Митев бел. ред.) е отивал в хотел „Хранков“ и е запазвал апартаменти на Боби Цанков. Очевидно това не е ставало безплатно. Затова си отиде от службата. При мен хора, които имаха връзки с подземния свят или с хора отвън, своевременно бяха отстранявани.

Пред Епицентър.бг ген. Владимиров разкрива скандален факт - председателят на парламентарната Комисия за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на СРС-та и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения Светлин Костов Митев е работил в НСО и е бил уволнен дисциплинарно от ген. Владимиров за връзки с подземния свят. Той е сменил фамилията и днес вече се подвизава като Светлин Стоянов. Работил е като авангард на Боби Цанков. Очевидно това не е ставало безплатно. Затова си отиде от службата...


Ген. Владимиров, вчера парламентарната Комисия за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на СРС-та и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения изслуша началника на НСО ген. Емил Тонев. Една от темите беше кои лица могат да ползват лична охрана и услуги от НСО. Според Вас кои и какви промени трябва да се направят?


 
Според правилника лична охрана от НСО могат да ползват президент, министър-председател, председател на Народното събрание. Вицепрезидентът ползва специализиран транспорт и при необходимост, съгласно степента на застрашеност, може да се отпуска охрана. В момента охраняват и председателя на КПКОНПИ, както и чуждестранни гости на съответното ниво.  

Има един паразитен член от Закона за НСО, който трябва да се изчисти, защото създава възможност за спекулации. Това е текстът, който позволява при повишена степен на застрашеност да се охраняват и лица, свързани с националната сигурност. Дава се възможност да се бъркат други хора и да определят лица, които не трябва да се охраняват. Такъв е според мен председателят на КПКОНПИ. Председател на Комисия не е ниво, което трябва да се охранява от НСО.

 

Има логика и в това кметът на София да премине за транспортно обслужване към кметството, шестте заместник-председатели на НС – към парламента, защото има възможности за това. Не е нужно да се ползва НСО.

 

Членовете на Конституционния съд трябва да останат със специализиран транспорт от службата, защото са ниво в държавата. Те са най-малкото перо в разходите на НСО. Ако трябва да бъдат осигурявани от друго ведомство, трябва да се правят гараж, автомобили, шофьори, което ще излезе няколко пъти по-скъпо на държавата, отколкото това, че ги осигурява НСО.


Същото важи и за министрите и администрацията в президентството. При повишена степен на застрашеност министрите трябва да се охраняват.

 

Председателят на парламента Ива Митева също предлага столичният градоначалник и заместник-председателите на парламента да не ползват транспортните услуги на НСО.


 

Да. Трябва да се премахне още един член от закона, който предвижда министър-председателят и председателят на парламента да бъдат осигурявани със специализиран транспорт четири години след като са напуснали дадения пост. Този текст също е нездравословен. Докато аз бях началник на НСО, срокът беше до една година в зависимост от степента на застрашеност.

 

Познавате ли председателя на новата парламентарна комисия за контрол над службите за сигурност и прилагането и използването на СРС-та, тъй като във визитката му е отбелязано, че до 2004 година, тоест по ваше време, е бил офицер от НСО?


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 22.08.2021 13:05

    До 001, не, не е манипулация новината, а главата ти е манипулирана от чалга-инструкторът главатарят на чалга-сценаристите, чалга-виещият Трифонов ! Самата истина е,че Митев както и чалгаринът Слави имат топли връзки с мафиоти и олигарси !

  • 001 Anonimen 20.08.2021 18:36

    ФЕИК НОВИНА!ПЪЛНА МАНИПУЛАЦИЯ!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец