Свързани новини

27.05.2009 10:46

Б. Борисов спира решението за наименоване на улица Богдан Филов

Видян 1845 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кметът на София Бойко Борисов внася днес доклад до Столичния общински съвет, с който иска отмяна на решението, свързано с именуване на улица на Богдан Филов, съобщиха от пресцентъра на СО, цитиран от БГНЕС.


Решението за наименоване на улица на Богдан Филов бе взето на последното заседание на СОС.
На 25 май Посолството на Израел в София протестира срещу решението, като отбеляза, че е шокирано от решението на софийските общински съветници, с което улица в София е именувана на Богдан Филов. "Богдан Филов е министър председателят на България сложил подписа си под пакта за сътрудничество с хитлеристка Германия, подготвил за гласуване антисемитско законодателство и изпратил българска администрация в Новите земи, които да депортират тамошното еврейско население", се посочва в писмо на мисията.
Посолството на Израел заявява голямото си изумление от този акт, който неминуемо слага неизлечимо петно върху имиджа на българската столица и нейните управници, пише в съобщението. Предложението за преименуването на ул. 202 на името на проф. Богдан Фолов бе внесено от общинския съветник от СДС Борислав Бориславов. При гласуването, предложението беше подкрепено от ГЕРБ, ДСБ, АТАКА, НДСВ, а БСП гласува против.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,