Свързани новини

19.08.2021 14:35

ДБ предложи закриването на Държавната петролна компания и държавните бензиностанции

Видян 1734 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Промени в Закона за държавните резерви и военновременните запаси, които целят закриване на Държавната петролна компания, внасят от Демократична България днес, съобщиха от пресцентъра на "Зелените".


Държавна петролна компания беше създадена през 2020 г. с цел да се намесва в пазара на горива, като обещанията на тогавашното правителство бяха първите от общо 100 планирани държавни бензиностанции да отворят врати през март 2021 година.


“Нищо такова не се случи, но беше назначен борд на директорите и над 30 човека персонал, които ни струват всеки месец стотици хиляди левове. Именно този абсолютно ненужен разход искаме да спрем”, коментира един от вносителите на предложението Владислав Панев, съпредседател на Зелено движение, част от Демократична България.


“С ликвидирането на Държавната петролна компания можем да спасим по-голямата част от капитала на компанията в размер на 50 млн лева, като ги върнем в държавния бюджет, за да се използват за много по-приоритетни обществени проекти. Например за детска болница или защо не за покриването на цялата страна със зарядни станции за електромобили. Или просто за попълване на фискалния резерв във време на висока инфлация, която е добре да бъде укротена”, допълва още Владислав Панев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!