Свързани новини

19.08.2021 12:19

Избягалият президент отнесъл 169 млн. долара с хеликоптер от Кабул

Видян 2888 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

При бягството си от Афганистан президентът Ашраф Гани е завлякъл със себе си 169 милиона долара от хазната, заяви посланикът на страната в Таджикистан Мухамад Зохир Агбар на пресконференция в Душанбе, съобщи РИА "Новости". По думите му стореното от Гани е "предателство към държавата и нацията", предаде dir.bg.


Министърът на отбраната на Афганистан Бисмилла Хан Мохамади пък призова в своя Twitter Интерпол да арестува Гани за предателство към родината. "Търгуващите с родината си и предателите трябва да бъдат арестувани и наказвани", написа Мохама, добавил към туита си хаштаг "Интерпол, арестувайте Гани".


От два дни известно, че при дезертирането си от Кабул 72-годишният държавен глава е отмъкнал със себе си голяма сума пари, толкова много, че с банкнотите били натъпкани четири леки коли. Част от парите не се побрали на борда на хеликоптера и останали на летището. Това е разказал пред РИА Новости източник в посолството на Руската федерация в Кабул.


"Що се отнася до рухването на режима, то най-красноречиво го характеризира начинът, по който Гани избяга от Афганистан: с четири коли, натъпкани с пари, друга част от парите са се опитали да натъпчат във вертолета, но не всичко се е побрало. И част от парите са останали да лежат на площадката за излитане", коментира прессекретарят на дипломатическата мисия Никита Ищенко, цитиран от медията.


Завлечените държавни средства станаха причина и от посолството на Афганистан в Таджикистан да призоват Интерпол да се включи в издирването на дезертиралия президент и да го арестува за присвояване на държавни средства, съобщи днес телевизия "TOLOnews", цитирана от ТАСС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и