Свързани новини

19.08.2021 12:12

Министър нагло лъже за екостикерите на Кънев

Видян 6016 пъти | Коментари 5
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Задълбочено четящият човек е това, което имаме като министър на транспорта, по време на "изслушването" му в парламента за безобразията с концесията на летище София.
 Следващата тема, по която той трябва да бъде изслушан, е за новите "стикери" за  технически преглед и екологична категория.
 Очевидна е разликата в размерите, като на всичко отгоре, новият модел, съгл. Наредба Н-32, следва да се залепи в средата на челното стъкло на автомобила;
 Горното при много МПС-та след 2010г. ще е (и вече е проблем, тъй като новите стикери са в сила от 13.07), тъй като там са разположени редица сензори и камери - за следене на маркировка, препятствия, пътни знаци, дъжд и т.н. и "големият нов стикер", залепен под тях, ще затруднява видимостта на водача;
 Още по-очевидна е разликата в цената, която собствениците на МПС ще плащат всяка година, като едва ли някой вярва на г-н министъра, че оскъпяването ще е в рамките на 3лв. и 30 стотинки.. Всъщност, вече доста потърпевши ми писаха, че са им взели между 10 и 15лв. отгоре на обичайното.
 Това се случва, защото освен по-голям, новият стикер имал и вграден "чип" с информация за категорията изгорели газове на автомобила, като следвал да се подменя ежегодно..
 Това ненужно вдига цената на стикера за технически преглед и оскъпява ГТП, като ще струва на собствениците на превозни средства, подлежащи на технически преглед, поне 30млн.лв. годишно?!
 Същевременно, информацията за отработените газове от "чипа", по никакъв начин не се отразява на дължимия годишен данък, изчисляван на база посоченото в талона на МПСто (т.е. нямат значение монтирани допълнително газова уредба, на метан или пък по-висок клас катализатор и прочие)!
 А същата информация съвсем спокойно органите на КАТ и Министерство на транспорта могат да извличат от базите си данни, чрез разпознаване на регистрационните табели на дадено МПС чрез камерите по пътищата!
#СприДанъкЕкостикер", пише депутатът от ДБ Петър Славов.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 изчегъртване 21.08.2021 09:47

    И тол системата е голямо обирджийство и измама. Под напора на общественото недоволство направили имейл за грешно деклариране /техн.грешка/ при закупуване на евинетка, но просто не работи и заблуждава хората. Принуждават те да плащаш 2 пъти за една услуга, а грешката е в 1 буква. Мафия и крадци на всяко ниво и във всичко!

  • 004 Anonimen 19.08.2021 23:12

    до 002 с кого хващаш бас?с б.борисов или с б.рановски?изместваш фокуса,което предполага,че си гербав и гладен.

  • 003 далаверите не спират 19.08.2021 18:46

    Защо този нефелен човек е сложен за министър и кой има интерес от това? Толкова усърдно защитаваше откровено криминалната и ощетяваща държавата и народа концесия на Летище София, че е срам и резил за служебния кабинет. Тази престъпна концесия трябва да бъде прекратена и престъпниците от ОПГ-то на Борисов да си понесат наказанията, явно става въпрос за много дебели рушвети и комисионни. Не случайно и корумпирания бивш министър на транспорта на Борисов отсъстваше от изслушването

  • 002 Anonimen 19.08.2021 17:50

    Бас хващам, че ако отменят новия "екостикер", цените на ГТП няма да паднат. Защото... ами така.

  • 001 Anonimen 19.08.2021 16:14

    ЧЕТЕ ЗАДЪЛБОЧЕНО,ДОРИ И С ПРЪСТ ВЪРХУ НАПИСАНОТО,ЗАЩОТО НЯКОЙ МУ ГО Е НАПИСАЛ И НЕ МУ Е ОСТАНАЛО ВРЕМЕ ДА ГО ПРОЧЕТЕ.ТИЯ КОИТО ГО ДЪРЖИТЕ КАТО МИНИСТЪР И Б.РАНОВСКИ, ИМАТ ЛИ СМИСЛЕННО ОПРАВДАНИЕ ЗА ТОВА БЕЗОБРАЗИЕ И ГЕНОЦИД ВЪРХУ ОБЕДНЯЛОТО НАСЕЛЕНИЕ.

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп