Свързани новини

18.08.2021 20:48

Има вероятност за нови санкционирани от САЩ по Магнитски: Асен Василев

Видян 3350 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Има вероятност за нови санкции по глобалния акт "Магнитски" на САЩ. Това заяви в отговор на въпрос на БНР служебният финансов министър Асен Василев. Той беше изслушан по темата за списъка "Магнитски" на закрито заседание на временната парламентарна комисия по темата.


На 2 юни американското министерство на финансите обяви, че шестима български граждани, сред които Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков, ще бъдат подложени на финансови санкции заради участие в корупция.


По думите на Асен Василев става дума за евентуално разширяване на списъка на санкционираните от САЩ лица с други български граждани. "Американската страна взема тези решения едностранно, така че не мога да ви дам никаква допълнителна информация", каза Василев, като уточни, че разширяването на списъка е само вероятност и не е сигурно.


От седмици неофициално в парламента се чуват слухове кои е възможно да влязат в нов американски списък по "Магнитски". УТРЕ ЩЕ ДАДЕМ ЖОКЕРИ.


Санкциите по закона носят сериозни репутационни щети не само на директно включените в сипсъка лица, но и на техните контрагенти и особено на банките, които работят с тях. Финансовите институции могат да отнесят и тежки глоби, ако бъдат засечени, че са извършили трансакции на санкционирани лица.


Делян Пеевски, Васил Божков и техни бивши съдружници (например братя Найденови) обявиха, че са обжалвали в съда последствията от включването си както в оригиналния американски списък, така и в българското му разширение. До момента съдебната практика е противоречива за това какви могат да бъдат реалните последствия за санкционираните физически лица и фирми на българска територия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

близнаци