Свързани новини

18.08.2021 16:02

Радев накара Карадайъ да обяснява коя му е родината-майка

Видян 5321 пъти | Коментари 12
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днешната консултация с ДПС на президента Радев неочаквано роди зрелищен сюжет. Мустафа Карадайъ бе накаран да се обяснява коя му е родината-майка. По този тъй жизненоважен за България въпрос възмутен с коментари се намеси дори уравновесен иначе човек като Йордан Цонев, предаде Сега.


По същество самата консултация бе безинтересна. Но в един момент Радев попита защо преди два дни Карадайъ напусна предсрочно Консултативния съвет за национална сигурност. Лидерът на ДПС кротко обясни, че го е сторил, защото съвещанието се е отклонило от дневния ред. Превърнало се било в обсъждане на исканата от Радев актуализация на бюджета. Карадайъ лежерно стрелна част от изказаните от служебните министри тези на съвета, а после се спря на факта, че президентът не му позволил да зададе въпрос за гражданството на Кирил Петков. И от тук настана караницата. Радев, който три часа по-рано пространно бе защитил пред журналисти министъра на икономиката,  контрира Карадайъ: "Аз не мисля, че е много удачно точно вие да повдигате тази тема. Да си гражданин на Република България не означава само да имаш паспорт, а да носиш България в цялото си сърце. След като разбрах, попитах Кирил Петков коя е неговата родина-майка: България или Канада. На което получих еднозначен отговор: България. А вие, г-н Карадайъ, ще ми кажете ли коя е вашата родина-майка?". Въпросът бе препратка към неотдавнашно изказване на Карадайъ в Турция за родината-майка. "Моята родина е България. Мисля, че всичките 51 години, които ги имам, са доказателство за това", отвърна Карадайъ. После обаче се втурна в разсдъждения за родини и прародини, както стори и след лумналия скандал в Турция. Сега отново искаше да обясни, че родина е едно, а прародина - друго.


Тук вече се намеси и Цонев. Той мъдро разясни чрез бесарабските българи каква е разликата между родина и прародина. Последваха тристранни подмятания за принципност, учтивост и коректност. На финала Радев помоли Цонев да се поуспокои.


Последната дума задочно се падна на Карадайъ. На излизане пред журналистите той каза: „Г-н Радев е може би изнервен, предвид политическата ситуация. Разбираемо е. Не е научен урокът за анти-ДПС риторика. С анти-ДПС риторика, с омраза няма да бъде решена нито една от кризите – икономическа, здравна и т.н.“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 012 Anonimen 19.08.2021 12:51

    Та, по темата. Ако Карадайъ (Черновуйчовото) се счита за чИст турчин, първо трябва да докаже с ДНК, че има ПОНЕ 50% тюркски гени, казахите са 50/50% тюрки/арии, и че тюркската му хаплогрупа е с подгрупа на йогюз, с под-подгрупа османлии - не е толкова трудно и скъпо.Иначе, както вече казахме, финландците са най тюркската нация в Европа. И да покаже поне 5 поколение назад от къде идва родата му - аз моите ги знам за повече от 10 поколения. Ако не може, да се извини за огромния си гаф,невежество и простотия.

  • 011 Anonimen 19.08.2021 10:46

    Како Милке, митохондриалната група не е по-маловажна от хаплогрупата защото винаги вземаме по 23 хромозоми от всеки родител, т.е.ДНК-то на мамите тежи толкова, колкото и на татковците. Чрез хаплогрупата по-лесно се проследява щъкането на народите по планетата. Ако си направиш едно пълно изследване на генома, ще получиш шок - всички имаме по 10-15 етноса, 2-3 основни човешки групи и най-малко две раси.

  • 010 Anonimen 19.08.2021 10:19

    Какво правят тракийските гени при викингите? Има едно много важно инфо при Йордан, което повечето историци или не виждат или не искат да видят. "Римските роби бягаха от господарите си и се присъединяваха към конфедерата на Атила." Хуни= Ксюнг-ну=Свиреп роб. Хуните не са толерирали РОБСТВОТО. Това обяснява защо почти всички римски историци толкова много очернят хуните, дори онези, които през плет не са виждали хун. Просперитета на Римската империя се дължи на РОБСТВОТО. Робите са движели цялата им икономика, и са определяли социалната им структура. Без роби Рим е нищо! Кои са били робите на Рим? Ами, елини, траки, келти, гали, готи, илири, славяни...Всички онези пътища, луксозни вили, амфитеатри и пр. са строени от робите срещу хляб и вода.Робите, които дръзвали да шават - горе, заковани на кръста докато изсъхнат на слънцето. И на това му викат цивилизация. Упадъкът на Римската империя се дължи на разпада на робството и естествено, на безобразната корупция. За да запазят власт и богатство,и да подчинят плебса, римските "пундити" измислят трите религии - християнство, ислям, юдаизъм - за всекиго по нещо.

  • 009 Anonimen 19.08.2021 09:48

    008, не бъркай географска област с етнос, основна човешка група или раса.Хората са щъкали насам-натам по планетата милиони години. Траките са от германската хаплогрупа група - R1b, славяни, перси, индуси - R1a. Към R1b принадлежат също и готите, западни/източни (по тези земи им казваме гети), шумерите. Повечето египетски фараони са хаплогрупа R1b. Чукни си в търсачката DNA of Egyptian Pharaohs и ще видиш. Тракийски гени се откриват и при викингите, отдавна е доказано.Знаеш ли защо? Защото викингите, също като хуните, са смесен екипаж.Викингите се появяват на екран след разпада на империята на Атила, която е хуно-ГОТСКА, хуните са били лидери и организатори на хепънинга, но те са били далеч по малобройни от готите. Обърни внимание какво казва историкът Йордан "Атила говореше свободно латински и ГОТСКИ". Той разговаря на ГОТСКИ с хората си, а не на тюркски. Рим го е считал за неграмотен защото пишел с РУНИ, а не на латински.Тези руни по-късно стават основа за славянската азбука, която пък е преработена като българска, с която пък пишем ние , руснаците, монголите и пр. Казах ви го преди 10г, миналата година чехите го доказаха.

  • 008 Кака Милка 19.08.2021 07:07

    От кои фалшиви 52 суруГАДСКИ университети и институти се пръкнаха толкова много разбирачи на раси? Майка му и баща му на "това", са над 100% БЪЛГАРСКИ ПОМАЦИ или Помъчени Българи! А то ако иска да се мисли и за ескимос, това няма никакво значение за реалната истина. Като се пише за такъв чист турчин, защо не си направи един ДНК тест за географски произход по хаплогрупи? И да ни го покаже, да го видим, с факти? Ще види , че неговите родители са си чисти 101% българи! И друг важен въпрос: Как така в Турция няма нито един българин,внай-старата държава на Млечната Магистрала( построена от господин Лъжец Бурсуков, за 12 години!) в Македония няма нито един българин, в Сърбия няма нито един българин??? А в България пращи от небългари??? В разградения двор на Туземно Колониалния Регион , със затихващи функции,България,се пробутват разни, разнообразни, но безобразни гнусни псевдотеории, че всичките помаци, са "турци". А останалите ""българи"" са предимно "македонци", сърби или власи, джинджибайци, гърчоля, монголци, арийци, вавилонци, но не и чисти българи с ТРАКИЙСКИ ГЕН!!!!! Колко българи има в България? 75 или 140 парчета - българи??? А и тия "учени-цървъли" , дето дрънкат ,че сме били тюрки, защо не се скрият там, от където са "произлезли" те самите, персонално? Аз лично съм ТРАКИЙКА ! Около 75 % от българите имаме ТРАКИЙСКИ гени. Осталаните 25% са разни мелези,( точно те са и тези ,дето само драскат за власт и за кражби на държават. И тия 25% безродни ренегати ни доят от 32 години, защото са опереиани от съвест, чест, достоинство, милост, и са без грам национално самосъзнание!) от "бащи", бандити-кръстоносци, които са минавали през нашите земи по време на 14 -те кръстоносни походи и са изнасилвали нашите пра баби. 25% от нас , са една нефелна мешавица и от други раси, включително и рожби на "отоманското мирно 5 вековно "присъствие" тука! Която мелезна мешавица е като плюнка в "супата" ,наречена България!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

везни