Свързани новини

17.08.2021 10:42

Тошко Йорданов към Радев: Останалите 5 партии да съставят кабинет

Видян 2031 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Има такъв народ" твърдо отказва да участват в преговорите по съставянето на редовен кабинет. "В парламента има още 5 партии, които са с огромно мнозинство и могат да направят редовно правителство - ГЕРБ, БСП, ДПС, Демократична България и "Изправи се. БГ. Ние идваме". Така шефът на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов отговори на президента Румен Радев относно нов кабинет, предаде Сега. Държавният глава провежда днес консултации с първите три политически сили в НС по връчването на следващия проучвателен управленски мандат.    


"Политическата ситуация се изостря, кризите – също. Това повишава още повече необходимостта да имаме редовен кабинет. Трябва да изчерпаме всички възможности", настоя Радев в началото на разговорите с представителите на формацията на Слави Трифонов. Президентът посочи, че на фона на задълбочаващите се кризи - социална, икономическа, здравна и бежанска, "българите очакват повече от всякога да има редовна власт".


"Факт е, че страната е изправена пред кризи, но голяма част от нещата могат да се решат в парламента", му отговори Тошко Йорданов. Той повтори мантрата, че ИТН са опитали да съставят правителство, на били "предадени и изоставени" по средата на разговорите "по неясни причини".


Президентът отвърна, че явно диалогът ще е труден, както и консенсусът, но "независимо от това трябва да бъде свършена важна, неотложна работа в парламента, като актуализацията на бюджета и приемането на плана за възстановяване".


След разговорите с президента, които продължиха по-малко от час, зам.шефът на ИТН Виктория Василева също отсече: "Ние сме единствените, които не се отмятаме от това, което сме говорили. Никой не може да ни обвини, че си сменяме мнението. Заявихме ясно и категорично - трети мандат няма да подкрепим". Според Василева "няма логика" да не бъде подкрепено правителство на ИТН, а "ние да подкрепим друго правителство, което също ще е на малцинството и с плаващи мнозинства".   



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 17.08.2021 11:45

    С действията и поведението си в НС шоумените на Трифонов безапелационно доказаха, че са сателит на Доган, Борисов и Пеевски и работят с пълна сила за техните интереси. Колко трябва да ти плятат, че да излъжеш надеждите на толкова много хора и колко може да продължи тази лъжа? Жалко за малкото читави хора в ИТН, които тотално се омаскариха за винаги

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец