Свързани новини

17.08.2021 09:46

До края на седмицата ще гледаме изменение на бюджета: Йордан Цонев

Видян 1105 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

До утре ще бъдат сформирани комисиите и мисля, че до края на седмицата ще гледаме изменение на бюджета и мисля, че ще има такова, но не във варианта, внесен от служебното правителство, който не върши никаква работа – това е празен чек.  Това заяви зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев, предаде бТВ.


"Причините, заради които ДПС напусна КСНС са две – след година и половина COVID криза, според Закона за Консултативния съвет за национална сигурност, президентът е длъжен да го свиква минимум на всеки три месеца. Похвално е, че след година и половина се свиква и то не като редовен, а като извънреден, но в него започна да се обсъжда бюджета, което е работа на НС. КСНС не е бюджетна комисия", добави той.


По думите му бюджетната комисия ще отиде при ИТН преди да влезе в зала.


„Мустафа Карадайъ постави въпроса, след като беше поискано от президента да се гласува присъствие на други лица, които не са членове на консултативния съвет. Едно е от тях е министърът на икономиката Кирил Петков, за който има спор дали има двойно гражданство“, добави той.


Според Цонев е било редно до излизане на решение Петков да напусне поста, за да няма никакво съмнение в легитимността на служебния кабинет и решенията, който той взема.


„Българският народ иска промяна и то не само от три партии, защото, ако го искаше, щеше да прати само три партии в парламента или поне щеше да им даде мнозинство. Във всяка партия има хора, които са готови да променят модела“, каза още той.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на