Свързани новини

16.08.2021 13:10

Актуализацията на бюджета е важна: Пеканов

Видян 1282 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Ситуацията в страната е трудна и тежка и се присъединявам към мнението на моите колеги, че актуализацията на бюджета е важна”. Това заяви вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов в ефира на „Здравей, България”.


„Важно е да има и редовен кабинет. Защо - както се аргументира и финансовият министър Асен Василев - средства има, но ние имаме нужда от санкция от парламента. Важно е парламентарните групи да се обединят по някакъв начин и актуализацията да се случи, за да стигнат нужните средства до бизнеса, гражданите и пенсионерите”, добави Пеканов.


Стабилен и редовен кабинет, по думите му, трябва да има в обозримо бъдеще и заради Плана за възстановяване и устойчивост. „Средствата за България не са застрашени, те са си там. В момента, в който изпратим Плана и той бъде одобрен, ще получим първата част”, обяви той. 


Рискове заради забавянето обаче имало, обясни още вицепремиерът. „Законовите промени трябва да минат през парламента. Тоест, парите за всичко, което сме заложили, ще дойдат, когато го изпълняваме. При липса на парламент значи, че реформите, планирани да се случат до края на тази година, няма да се случат. Това ще означава, че и част от парите няма да дойдат тази година”, каза Пеканов.


Чисто технически - липсата на парламент буди някои притеснения в европейските партньори, смята още Пеканов. Причината за това според него е липсата на начин за провеждане на реформи в настоящата ситуация.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

близнаци