Свързани новини

15.08.2021 07:38

Битият студент от протестите: Опитаха се да ме премажат

Видян 2499 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Хващат те, повалят те на земята. И вече опитват да те премажат. Арестуват те и ти се нахвърлят като глутница вълци”. Така%D0%B5%D0%B2%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B8%20%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%87%D0%B5%D0%B2"> студентът Евгени Марчев описва пред NOVA нощта на протеста миналата година, когато той бива пребит и арестуван.


Срещаме се с него малко повече от година след протестите. Разпространите видео записи връщат и спомените му от вечерта на ареста - особено отношението на полицаите към задържаното момиче.


„Помня както самото влачене така и ударите, така и най-грозният момент, който е заснемането на момичето. Тя се съпротивляваше през цялото време и доколкото си спомням казваше да престанат. Подобно сексуално посегателство пред Министерския съвет вече повече от година не може да се установи? Това е просто срамно за цялата институция на МВР”, казва Евгени.


Днес той смята, че арестите и насилието тогава са били целенасочени - да всеят страх и да потушат протестите. А кадрите според него са били умишлено укривани.


„Трябвало е да ги скрият. Било е в тяхна полза да ги скрият. Тогава опитаха по всякакъв начин да потулят случилото се. И до някаква степен със сигурност успяха, понеже ние нямахме по никакъв начин как да докажем какво се е случило. Беше дума срещу дума”, разказва още Марчев.


Според органите на реда тогава - полицейско насилие е нямало, а някои от полицаите бяха наказани със забележка.


„На първо място е унижението – размятат те, тъпчат те и те мачкат, защото си отишъл на протест. Лично аз не съм влизал в контакт с нито един полицай и не съм мятал нищо по тях”, добавя Евгени.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 15.08.2021 11:15

    до 001:А видя ли в Гърция как протестиращите галят жандармеристите........със сопи!

  • 002 Anonimen 15.08.2021 10:31

    Съдете ги бе хора, в България прокуратура няма има каскетура, ама стигнете до международни съдилища и организации. Да види цял свят, че извращенията по арабския свят и близкия изток се вършат с пълна сила и в ЕС от приятеля на Меркел и виден международник Бойко Борисов, наричан от народа си Мутра, Тулуп, Еднокнижник, Мутропитек, Тиква, крадец на милиарди и много други нелицеприятни но заслужени прякори

  • 001 Anonimen 15.08.2021 09:14

    То голям политически проблем.В старите демокрации ги галят с перце.А сега накарайте полицията да направи нещо.

RSS

Най-нови

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Бащата на убития младеж от Цалапица ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и