Свързани новини

15.08.2021 07:38

Битият студент от протестите: Опитаха се да ме премажат

Видян 2698 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Хващат те, повалят те на земята. И вече опитват да те премажат. Арестуват те и ти се нахвърлят като глутница вълци”. Така студентът Евгени Марчев описва пред NOVA нощта на протеста миналата година, когато той бива пребит и арестуван.


Срещаме се с него малко повече от година след протестите. Разпространите видео записи връщат и спомените му от вечерта на ареста - особено отношението на полицаите към задържаното момиче.


„Помня както самото влачене така и ударите, така и най-грозният момент, който е заснемането на момичето. Тя се съпротивляваше през цялото време и доколкото си спомням казваше да престанат. Подобно сексуално посегателство пред Министерския съвет вече повече от година не може да се установи? Това е просто срамно за цялата институция на МВР”, казва Евгени.


Днес той смята, че арестите и насилието тогава са били целенасочени - да всеят страх и да потушат протестите. А кадрите според него са били умишлено укривани.


„Трябвало е да ги скрият. Било е в тяхна полза да ги скрият. Тогава опитаха по всякакъв начин да потулят случилото се. И до някаква степен със сигурност успяха, понеже ние нямахме по никакъв начин как да докажем какво се е случило. Беше дума срещу дума”, разказва още Марчев.


Според органите на реда тогава - полицейско насилие е нямало, а някои от полицаите бяха наказани със забележка.


„На първо място е унижението – размятат те, тъпчат те и те мачкат, защото си отишъл на протест. Лично аз не съм влизал в контакт с нито един полицай и не съм мятал нищо по тях”, добавя Евгени.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 15.08.2021 11:15

    до 001:А видя ли в Гърция как протестиращите галят жандармеристите........със сопи!

  • 002 Anonimen 15.08.2021 10:31

    Съдете ги бе хора, в България прокуратура няма има каскетура, ама стигнете до международни съдилища и организации. Да види цял свят, че извращенията по арабския свят и близкия изток се вършат с пълна сила и в ЕС от приятеля на Меркел и виден международник Бойко Борисов, наричан от народа си Мутра, Тулуп, Еднокнижник, Мутропитек, Тиква, крадец на милиарди и много други нелицеприятни но заслужени прякори

  • 001 Anonimen 15.08.2021 09:14

    То голям политически проблем.В старите демокрации ги галят с перце.А сега накарайте полицията да направи нещо.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на