Свързани новини

13.08.2021 11:31

Само ДБ и ИБГНИ покрепят кабинета за актуализация на бюджета

Видян 4901 пъти | Коментари 8
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Само две формации в парламента - Демократична България и Изправи се БГ. Ние идваме смятат, че спешно трябва да се актуализира бюджетът за тази година и подкрепят законопроекта на служебния кабинет, пише в. Сега.

В четвъртък премиерът Стефан Янев и финансовият министър Асен Василев призоваха депутатите да започнат обсъжданията, за да се осигурят средства за посрещане на всички разходи, свързани с поредната ковид-криза.

От първата политическа сила - "Има такъв народ", отново подчертаха, че не харесват варианта на служебния кабинет и имат свой проект за корекция на бюджета. Такъв законопроект обаче партията на Слави Трифонов все още не е внесла в парламента, нито е представила по някакъв начин. Финансовият експерт на ИТН Пламен Данаилов в сряда обясни единствено, че техният вариант е с по-големи приходи от планираните, но разходите остават без промяна. По думите му ръстът в приходите се дължи основно на инфлацията.

Данаилов, който бе номиниран и за финансов министър във второто неслучило се правителство на ИТН, заяви, че в законопроекта на служебния кабинет "отсъстват ключови разходни пера" и даде пример с подпомагането на бизнеса заради високите цени на тока. Преди дни Данаилов отправи критика и към предложената актуализация на пенсиите, като обясни, че ИТН има свой вариант за преизчисляване на парите за старост, без да даде подробности.

От ГЕРБ отхвърлят искането за актуализация на бюджета. Депутатът Александър Иванов заяви категорично, че тяхната партията няма да подпише "празен чек на второ служебно правителство на президента Румен Радев" и обяви призивите за корекция в бюджета "истерични".  

БСП ще направи анализ на проекта на служебния кабинет и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 008 Anonimen 13.08.2021 18:27

    до 007:Тъпи,кухи и празни опорки!Ти да не мислиш хората за тъпи и ненормални?Типични разсъждения на отпадък

  • 007 суверен 13.08.2021 18:15

    Че партията на чалгаря определено не е протестърска стана ясно отдавна. Дойде времето да стане и пределно ясно, че чалгарите играят с ГЕРБ и ДПС и заедно саботират всичко важно за хората и държавата. Става въпрос за много пари и безскрупулно и цинично премятане на горките заблудени симпатизанти на татуирания мошеник

  • 006 мафия на държавна изръжка 13.08.2021 17:50

    Да се знае от избирателите кой с кой играе и за какво се борят в НС!!!

  • 005 Anonimen 13.08.2021 17:11

    ВЯ - ХС Още когато започнаха да излизат в пресата информациите за голямото крадене на ГЕРБ, беше ясно, че това е началото на края му. Но кукловодите още тогава се подготвиха за новата политическа сила, която ще смени ГЕРБ, без да се променя статуквото и системата. Слави беше най-подходящият за това - телевизията му беше закъсала - пред фалит, затова с финансовата им помощ бе създадена партията му. За да има ореол на ,,бунтар", бе изигран театъра със задължителната смяна на името на партията му, неколкократния отказ за регистрирането й и т.н. - важното е било този ,,бунтар" да направи такъв хаос, че целта на протестите да бъде забравена - както и стана. Затова не се учудвайте, че той сменя мнението си по няколко пъти на ден - важното е да има хаос - да няма работещ парламент, работещо правителство и т.н. Вярно е - Слави мрази ГЕРБ, но ГЕРБ вече е в историята - тя сега успешно се прегрупира и кукловодите й пак дърпат конците. Кога ще поумнееш, български народе???? - колкото и питанки да има, все ще са малко...

  • 004 Тодор 13.08.2021 16:22

    Явно служебното правителство на Румен Радев, Иво Прокопиев и Васил Божков, е свършило парите и затова сега им трябва спешно актуализация на бюджета, за да получат още пари, които да похарчат за глупости!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

дева

Днес съсредоточете усилията си върху завършването на текущите проекти

Днес съсредоточете усилията си върху завършването на