Свързани новини

11.08.2021 15:53

Сигналите за плагиатство срещу Петър Илиев са допустими, започва проверка: СУ

Видян 4141 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Трите сигнала за плагиатство срещу д-р Петър Илиев са допустими. Това е установила проверката на зам.-ректора на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. Николай Витанов, съобщиха за „Лекс“ от висшето училище.

Проверката на сигналите е извършена от проф. Витанов, юрист от правния отдел на университета и специалист от отдел „Човешки ресурси“.

След като е установена допустимостта им, те са изпратени на Етичната комисия на университета, която ще извърши проверка по същество дали Илиев е плагиатствал от доц. Наталия Киселова.

Както „Лекс“ писа, тя се извършва по новите специални вътрешни правила на СУ.

Сега Етичната комисия ще трябва да запознае Илиев със сигналите и доказателствата и да му даде възможност да изрази мнението си, да представи допълнителни доказателства или да поиска събирането им. Освен това комисията може да поиска от ректора проф. Анастас Герджиков да възложи на трима експерти, които не са в конфликт на интереси, да дадат становища. Те трябва да са хабилитирани в същата специалност или в същото професионално направление, т.е. в случая конституционното право. Тези експерти анализират детайлно проверяваните публикации и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 11.08.2021 20:59

    В.Я.-ХС - Когато това е трябвало да се направи, от Плагиатския факултет на СУ са се ослушали, сега ще си чистят изцапаното име. Късно е, либе, за китка.Това нали беше Вашият пълен отличник, дето всички випуски го канята на абсолвентската си вечер. А пълните отличници винаги са били натегачи, подлеци и кариеристи.

  • 001 Anonimen 11.08.2021 17:55

    Сега когато се докаже, че това лайно е плагиатствало как ли ще се почувства след категоричното му отрицание по НОВА и наглото му държание ? С такива политици алчни за пари и постове България никога няма да прогресира, а чалгари като Слави ще бия рекорди по най-бързо изхвърляне от политиката ! Това пичлеме си е купило и Барбадоското почетно консулство, оказа се, че то се купувало, изобщо ИТН се оказаха сбирщина от измамници.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Определено ще имате достатъчно сила и мъдрост

Определено ще имате достатъчно сила и мъдрост, за да