Свързани новини

05.08.2021 14:08

СУ проверява 3 сигнала срещу Петър Илиев за плагиатство

Видян 1759 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Три сигнала за плагиатство в труд на д-р Петър Илиев са били подадени на 4 август до ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков, съобщиха от университета, пише 24 часа.


Сигналите са с ясни податели и те отговарят на условията по вътрешните правила на СУ - да са заинтересовани, да са част от академичния състав или да се обучават в СУ или да са членове на редакционни колегии.


Сигналите ще бъдат разгледани и по тях ще бъде извършена проверка по реда и в сроковете на раздел II от Вътрешните правила, обясниха от Софийския университет.


Петър Илиев бе обвинен, че е плагиатствал част от дисертация на конситуционалистката доц. Наталия Киселова в своя книга. Това е станало през 2015 г. Тя обаче не го е обвинила тогава, за да запази репутацията на СУ и защото нямала гръб, обясни Киселова в интервю за сайта Антени.


Съмненията срещу Илиев се появиха преди седмица, когато името му се спрягаше за евентуален кандидат за премиер от "Има такъв народ". Според ДБ и ИБГНИ това е станало причина в последния момент да бъде сменен, а за поста да бъде предложен  Пламен Николов, което обаче ИТН отричат. Сега той е предложен за министър на вътрешните работи в проекто кабинета на ИТН. Той беше и в първото правителство, обявено от Слави, но като правосъден министър.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

близнаци