Свързани новини

05.08.2021 14:08

НС гласува подкомисия за КЕВР, предложена от Мая

Видян 1341 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шефът на ПГ на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова предложи създаването на  постоянна подкомисия към Комисията по енергетика и климат в парламента, която да наблюдава работата на КЕВР.


Такава подкомисия е повече от наложителна. Ръстът на всички основни хранителни продукти е свързано с увеличаването на цената на тока от 1 юли 2021 г. От 1 януари 2022 г. предстои и драстично увеличаване на цената на водата, предвид бизнес плановете на ВиК операторите. В предишни парламенти тези комисии и подкомисии се утвърдиха като едно добро място за дебат, където да се поставят въпроси на гражданите, посочи Манолова от парламентарната трибуна по време на обсъждането на Правилника за организация и дейност на Народното събрание.


КЕВР съществуват с усещането за самодостатъчност. В практиката си често защитават силната страна – енергийните дружества. Единственият начин гражданите да защитят своите интереси и да зададат своите въпроси е в парламентарната  комисия. Предвид COVID-кризата,  възможностите за участие на граждани в заседанията на КЕВР са отрязани. Възможностите за съдебен контрол не просто са ограничени, а иззети. Ние ще внесем своите предложения за изслушвания на КЕВР, но нека да пренесем същинската тема в постоянна подкомисия, каза още Манолова.


Предложението за Постоянна подкомисия за наблюдение работата на КЕВР към Комисията по енергетика и климат беше прието със 120 гласа „за“, 31 „против“ и 28 „въздържал се“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп