Свързани новини

04.08.2021 19:08

Предлагаме служебния кабинет за редовен, още не сме се разбрали с ИТН: Нинова

Видян 2403 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Предлагаме служебния кабинет за редовен", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медиите, в течение на Националния съвет (НС) на Левицата. Напомняме, че тази идея първа лансира Мая Манолова веднага след изборите, които доведоха до патова политическа ситуация. Заседанието на пленума на червените не бе приключило 5 часа след старта си при излизането на Нинова, за да влезе в новините в 7 вечерта на Нова и бТВ, а органът трябваше да излезе с окончателно решение дали ще подкрепи правителството, предложено от Има такъв народ (ИТН). Соцлидерът посочи, че редица членовете на НС изразили резерви по отношение на някои имена за министри.



"Оставаме на позиция, че нямаме предложения за министри", обясни Нинова.

"Ако, въпреки всичките ни усилия не се състави кабинет с първия мандат, няма да подкрепим втория на ГЕРБ. НС обсъдихме и решихме, ИБ им предложи, ако третият мандат дойде при нас - да предложим този служебен кабинет да бъде одобрен за редовен от парламента", обяви още тя.

"Пленумът реши да продължим разговорите с формацията на Слави Трифонов по представената от тях политическа декларация. Тя да бъде основата за писмен документ, на който БСП държи и който да гарантира, че нашите предложения ще бъдат изпълнени и ги има черно на бяло, обясни Нинова. Журналистите попитаха закога ще се преговаря, след като петък е крайният срок за обявяване на кабинета пред президента. Тя отговори, че ако окончателният вариант бъде даден тогава, значи гласуването в Народното събрание ще бъде другата седмица, така че "има време".

Нинова разказа още, че членовете на пленума са се запознали с политическата декларация на ИТН като проект, около който да се търси обединение, но в нея не са отразени достатъчно предложенията на червените.


Тя отрече фалшивите новини, плъзнали от пловдивски сайт и препачатани от близки до миналата власт медии, че съветник на президента бил пускал есемеси, за да влияе на членове на НС на БСП да не подкрепят правителството на Слави.  


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 04.08.2021 22:33

    стойчо се измъкна удобно,за да не отговаря за страничните ефекти на тн ваксини, а и не е ясно дали някой в това МЗ прави някаво проследяване и статистика

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,