Свързани новини

02.08.2021 12:08

ВАС отхвърли жалбата на Българско лято срещу включването й в Магнитски

Видян 1756 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Петчленен състав на Върховния административен съд върна за повторно разглеждане пред тричленен състав жалбата на партия "Гражданска платформа Българско лято" на Васил Божков срещу решението на Министерски съвет за включването й в списък във връзка с наложените от САЩ санкции на български лица по закона "Магнитски", става известно от решение на съда.


В края на юни тричленен състав на ВАС отхвърля жалбата на партията за незаконосъобразност на решението на МС и прекратява производството по делото.


Актът на правителството, с който се създава списъкът по санкциите "Магнитски", задължава министрите и другите органи на изпълнителната власт да предприемат незабавни мерки с цел администрациите и ведомствата, държавните и общинските предприятия, търговските дружества с държавно и общинско участие в капитала и дружествата, които те контролират, както и други лица, в които упражняват правата на държавата, да прекратят отношенията си с лицата от списъка и да не влизат в нови взаимоотношения.


Според настоящия петчленен съдебен състав ПП ГПБГ има правен интерес от оспорването и подадената жалба срещу решението на Министерския съвет е допустима за разглеждане. Като се допълва, че право да оспорват административните актове имат гражданите и организациите, чиито права, свободи или законни интереси са нарушени или застрашени от тях, или за които те пораждат задължение.


Затова съдът отменя решението на тричленния състав в тази му част. Съдиите обаче отбелязват, че правилно е било отказано спиране на изпълнението на решението на МС.


Определението е окончателно.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Виктория Асенова

Гонзо уволни 1 от Ергенът

Българският футболен съюз освободи ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви