Свързани новини

31.07.2021 11:07

Оставка на Нинова и незабавен конгрес: БСП-Пловдив

Видян 1836 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Градският съвет на БСП – Пловдив, която е втората по големина червена организация, реши да поиска оставката на соцлидера Корнелия Нинова и да бъде свикан незабавно нов конгрес, който да избере друго ръководство. Пловдивските социалисти са били единодушни на пленума си, съобщиха от червената организация в Пловдив.


Преди няколко дни и социалистите във Велико Търново настояха Нинова и Изпълнителното бюро да се оттеглят и през септември да се проведе най-висшия форум. Същото поискаха в неделя и социалисти, близки до бившия конкурент на Нинов за поста - Кирил Добрев, пред централата на "Позитано" 20 в София.


Според червените в Пловдив със смяната на Нинова и приближените й, ще се спре "с негативната тенденция на политическо заличаване". "Позорните резултати от последните два парламентарни избора доказаха категорично, че наложеният модел, политика и линия на Нинова водят партията към ликвидация", смятат те.


"БСП се нуждае от промяна, за да гарантира промяната в България. Само висшият партиен орган – конгресът, може да бъде гарант за това", се посочва в позицията. Документът припомня, че за пловдивските социалисти изборните резултатите са логични, предвид всички действия на националното ръководство.


"Нинова разруши културните начала в партията, потъпка уставните норми и опитa да подмени легитимни органи", твърдят от БСП-Пловдив, с чийто лидер Георги Гергов Нинова се разправи преди около година и го изгони от червените редици.


"Процесът на договаряне на правителство и държавническата роля на председателката в него е откровен шантаж, последно убежище на един провален лидер", декларират червените в Пловдив.


Оставката на председателя на БСП е тема от всички районни заседания, като в район Централен, район Северен, район Източен, район Южен и район Тракия се подчертава, че е актуален и неизбежен въпрос за решаване, се казва още в решението.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 кучетата на къса каишка на свинаря 31.07.2021 23:16

    ... БСП – Пловдив, която е втората по големина червена организация, реши да поиска оставката на соцлидера Корнелия Нинова и да бъде свикан незабавно нов конгрес, който да избере друго ръководство. Пловдивските социалисти са били единодушни на пленума си, съобщиха от червената организация в Пловдив.

  • 001 Anonimen 31.07.2021 12:21

    Комундурите се сбиха вече за властта вътре в БКП ! Абе ей алооо комунета, вие си отивате бе, малоумни ли сте, че не разбирате истината ? Електоратът ви е на "смъртно легло", а друга част са вече при Свети Петър, тук-таме е останал някой младеж наследник на шумкари при вас...айде марш от политиката мекерета червени, ще се инатите ли още !?

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв