Свързани новини

30.07.2021 12:07

Петър Илиев е номинацията за премиер на ИТН

Видян 5040 пъти | Коментари 6
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Петър Илиев ще бъде номинацията на Има такъв народ (ИТН) за премиер, съобщи Свободна Европа, като информацията беше потвърдена неофициално от три източника.


В биографията на Илиев, публикувана на сайта на СУ „Св. Климент Охридски“ пише, че той е щатен университетски преподавател в Юридическия факултет на университета.


Илиев e основател и управляващ съдружник на Адвокатско дружество „Илиев и Партньoри”. Почетен консул на Барбадос, както и ръководител на Консулството на Барбадос в България.


През 2013 г. Илиев представляваше бившия депутат на БСП Иван Иванов пред Конституционния съд, който разглеждаше казус за потенциалната му несъвместимост като народен представител. Той възникна, след като Иванов беше назначем за зам.-министър на вътрешните работи в кабинета на БСП и ДПС начело с Пламен Орешарски (2013-2014), но беше принуден да се оттегли само няколко часа по-късно. Причина за това стана фактът, че през 1995 г. Иванов е бил управител на шуменския клон на бившата силова групировка СИК.


Името на Илиев се появи в публичното пространство като номинация на ИТН в неслучилия се проектокабинет на ИТН с премиер Николай Василев.


Президентът Румен Радев каза, че ще връчи мандат за съставяне на правителство на ИТН в петък в 17 ч.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.07.2021 12:16

    неграмотниците от МЗ ще ни харчат парите за моноклонални антитела - друг менте продукт на фарма мафията, който има също много странични веблагоприятни ефекти и никого не е излекувал. За съжаление стотици мошеници с медицински дипломи, повтаря като папагали и за пари вредните лъжи

Виж всички
напред
02|02
RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

телец