Свързани новини

30.07.2021 08:07

64 лв. средно увеличение на пенсиите

Видян 3616 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Пенсиите ще се увеличат средно с 64 лв. от 1 октомври", съобщи правителствената пресслужба , след като бе приетата актуализация на бюджетите на държавата, на НОИ и на НЗОК.


Ревизията действително предвижда подобно увеличение на пенсиите, но на този етап няма никаква гаранция, че тя ще бъде одобрена окончателно от Народното събрание. Първо, партиите в парламента имат различна визия от служебното правителство за това как да стане увеличението на пенсиите и от коя дата да важи то. Второ, ако скоро бъде сформирано ново редовно правителство, за което шансовете намаляват, има вероятност актуализацията, подготвена от служебното правителство, изобщо да не се разгледа от Народното събрание.


Във варианта на служебния кабинет от 1 октомври пенсиите ще се увеличат средно с 64 лв., а средният им размер през тази година ще достигне 550 лв. Увеличението ще бъде средно с 12.5%, тъй като с промяна в Кодекса за социално осигуряване се предвижда тежестта за една година осигурителен стаж в пенсионната формула да се увеличи от 1.2 на сто на 1.35 на сто. По този начин се повишава адекватността на новоотпуснатите пенсии, насърчава се по-продължителното участие на хората на пазара на труда и нараства процентът на заместване на доходите от труд, твърди служебният кабинет.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 01.08.2021 17:18

    казвате никой няма да е под 369 лв,а вдигате с 40 лв само най-ниските пенсии-пак лъжи и прецакване ли?Имного пак на високите,а трохи за ниските,отчитате ли какви пари бяха в миналото заплати и изчисления,да не говорим за съкращенията и безработицата преди пенсиониране тогава и мръсотиите на КОСТОВ без преходен период за пенсиониране в 2000 г,как се прави стаж и заплати тогава?как се наваксват трудов стаж и доход?БГ безобразия

  • 001 Anonimen 30.07.2021 09:25

    С това усредняване България ще е вечно най-бедната ! Усредняването е както кюфтетата, аз ям две кюфтета Иван нищо не яде, средно се пада по едно кюфте, с такава "усреднена" политика не се стига до никъде !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева