Свързани новини

29.07.2021 10:07

Мониторинговата група за върховенството на закона идва в България

Видян 2497 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в европарламента изпраща своя мисия в България, съобщи БНР.

На 23 и 24 септември Мониторинговата група ще проведе множество срещи, свързани с Нарушаване на върховенството на закона, за медийната среда у нас, за липсата на ефективни съдебни присъди и за работата на съдебната власт. В нея ще бъдат 14 евродепутати, членове на трите най-големи политически групи - Европейската народна партия, "Обнови Европа" и Прогресивния алианс на социалистите и демократите, от който е и единственият български член в групата - евродепутатът Елена Йончева. Тя ще бъде начело на делегацията на мониторинговата група. Целта е да се направи изслушване с представители на съдебната и изпълнителната власт, и ще и бъдат поставени много ясни и конкретни въпроси, на които евродепутатите не получиха отговори – нито от главния прокурор Иван Гешев, нито бившия премиер Бойко Борисов. Те бяха  поканени в комисията ЛИБЕ, но не се явиха лично, а изпратиха свои представители.  Евродепутатът от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Елена Йончева смята, че най-важно е да се установят проблемите и да се предотвратят сериозни нарушения на върховенството на закона в България във всяка една сфера.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец