Свързани новини

23.07.2021 10:07

Давам Гешев на прокурор: Рашков

Видян 2175 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министър Бойко Рашков ще сезира прокурор на определено ниво за изнасянето на СРС от страна главния прокурор Иван Гешев,  стана ясно по време на изслушването на служебният вътрешен министър в НС.


По думите му в Наказателния кодекс оповестяването на сведения, събрани със СРС, е инкриминарано. Той уточни, че ще сезира прокурор с тази част от сигнала, внесен във ВСС, която касае тези действията на главния прокурор.


"В нашия наказателен кодекс е инкриминирано разгласяването на СРС-та. В съдебната практика има случаи на осъждане на лице за това престъпление. В конституцията е посочено, че България е правова държава. Ако един е осъден за престъпление, а друг е извършил същото, дали не трябва да се образува и срещу Гешев? Такова няма. Въпреки че Конституционният съд разясни, че всеки прокурор може да започне такова производство. Нито един прокурор не прояви такъв кураж. Затова аз ще сезирам прокурор, за да видим прокуратурата ще реагира ли на подобен сигнал», категоричен е Рашков.


"Аргументите за отхвърленото предсрочно освобождаване на Гешев не са аргументи на юристи", коментира още той Рашков пред преди да влезе на изслушване в пленарна зала.


Министърът обясни, че поведението и решението на ВСС е очаквано. Рашков съзира в поведението на магистратите "абсолютна безотговорност".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

лъв

Този ден е най-добре да прекарате на уединено място в молитви


Този ден е най-добре да прекарате на уединено място в