Свързани новини

22.07.2021 16:07

4,5 млрд. лв. задължения при 120 млн. печалба в отчет 2020 на Виваком, имат ли нов собственик телекомът и Нова?

Видян 6344 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

4,5 млрд.лв. задължения или над 12 пъти пъти печалбата преди данъци и такси EBDITA е неприятният финансов резултат в последния отчет на Виваком. Скокът на пропастта между двата показателя е 6-кратен за 6 години и тенденцията най-меко казано далеч не е положителна. Чистата печалба на телекома е едва 60 млн. евро или около 120 млн. лв. Повече от 40 години при тези резултати, и то без лихвите, ще струва изтръгването от хватката на борчовете на дружеството – над половин век с утежненията, което граничи с безкрайността. Данните са от страница 37 на отчета на телекома, цитирана от финансиста и бивш собственик на 43% от Виваком Цветан Василев в предаването на Люба Кулезич по тв Евроком.


Той изнесе и още интересни данни. Оказва се, че фактически собственик на Виваком не е американската Юнайтед Груп с ръководител кратковременния шеф на ЦРУ Петреъс, а Юнайтед Груп България. Това е дъщерно дружество на люксембургската офшорка Summer Parent – в превод Летен родител – фамозно име за притежател на милиарден актив у нас.Тя пък е филиал на британски офшорки от съзвездието ВС Partners, което е свързано с Юнайтед Груп Нидерландия – кралството също предвижда офшорен режим в някои свои зони, допълва interes.bg.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Тихомир Томов 22.07.2021 19:07

    Интересен коментар, даже при нелепицата " целия БРОД, вместо борд. Накрая на веригата ще се окаже някое човече от БКП !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,