Свързани новини

20.07.2021 11:07

Не е имало чума: Съдът след 3 г.

Видян 5097 пъти | Коментари 2
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Върховният административен съд окончателно призна, че не е имало чума през 2018 г. в стопанството в Болярово. Тогава собствениците не допуснаха ветеринари да умъртвят овцете им, съобщи bTV.


По настояване на служебния земеделски министър от Областната служба оттеглиха исковете срещу стопаните. Така след три години и хиляди избити животни в Странджанско стана ясно, че те са били здрави.


На 13 юли 2018 г, странджанското село Шарково осъмва под полицейска блокада. Ветеринари и униформени тръгват по къщите и избиват овцете заради опасност от чума.


Избити са над 2000 овце, а обезщетението е по 190 лева на брой. Днес животновъдните обекти не са възстановени, а много хора са напуснали селата.


„Върнаха ни десет години назад, просто унищожиха целия край, цялата Странджа-Сакар. Искаме да ни платят тези три години – и страдания, и животни, и всичко, което ни причиниха“, казва собственицата на животновъден обект Красимира Кулева.


Само в едно стопанство в село Шарково за един ден са избити 800 животни. Трета година обектът остава празен. Изграден е с европейски средства и стопаните имат кредити за стотици хиляди.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Даниела 20.07.2021 13:24

    Избитите животни са два пъти повече - не "над 2000", а близо 4000, но по план се предвиждаше избиването на всички овце и кози в граничещите с турско общини да бъдат избити - над 30 000... а защо не и в трите области - около 300 000. Това личеше, както по онази обществена поръчка през август за още десетки хиляди диагнистикуми за изследване, така и по действията им в началото, когато спрягаха и трите области Бургас, Ямбол, Хасково за "засегнати" от чума. Спря ги безпрецедентния отпор на стотиците граждани, които отидоха на място, за да пазят стадото на Ана, както и хилядите други, които писаха, негодуваха и сезираха всевъзможни институции и медии по цял свят. Скандалът не отшумя месеци наред, а Ана Петрова и семейството ѝ отстояха три години, за да бъде стадото им живото доказателство за поредната голяма измама и безобразие на управниците и чиновниците от Брюксел през София, та чак до Ямбол и Бургас...

  • 001 Anonimen 20.07.2021 12:46

    Никой не се е съмнявал, че не е имало чума, просто ГЕРБ унищожиха дребните стопанства, за да нямат никаква конкуренция техните големи и да останат единствени производители на меса ! Само за умишленото избиване на животните тези герберски хайвани заслужават присъди ДО ЖИВОТ без амнистии и замени, ако имаше смъртно наказание то те го заслужаваха безапелационно ! ОПГ-ГЕРБ доказа не само с тези действия, че са бандити и измамници, но и с всички действия които проведоха по време на диктатурата си ! Чакам присъди и затвор за тези изроди на природата !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали