Свързани новини

16.07.2021 17:27

Служители от Пирогов до президента: Махнете Кацаров

Видян 2329 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Служителите на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов” настояват да се прекрати с лъжите и „ужасяващия” тормоз, а служебният здравен министър Стойчо Кацаров да подаде оставка. Най-голямата спешна болница в страната снема доверието си и от управителя на НЗОК Петко Салчев и иска той да понесе своята отговорност за това, че си позволи да внушава на обществото, че извършваме злоупотреби, че „без да се работи, без да отчита дейност, въпросното лечебно заведение е получило пари”. С това изявление излязоха от болницата днес след проведените сутринта протести.


Изпратихме писмо до президента на Република България Румен Радев, в което настояваме незабавно да освободи от длъжност здравния министър в служебното правителство, което е назначил, пише в изявлението. .


Възразили сме срещу констативните протоколи от шумно оповестената в медиите проверка. Възраженията са депозирани в законовия срок и ред в НЗОК!


Категорични сме, че ще продължим с протестите, докато не се възстанови нормалният тон и проф. Асен Балтов не бъде върнат на поста изпълнителен директор, се посочва още в текста.


Ето и пълният текст на исканията:


1. Служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров си позволи в национален ефир да преиначи истината, с което отново опита да опетни всеотдайния труд на лекарите от УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов’. На 15 юли 2021 година, показвайки епикриза, издадена от УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов” той заявява: „Тази епикриза е от 21 до 25 януари. Не съм бил в болница „Пирогов” по това време. С никаква диагноза”.


След обстойна проверка в системите на болницата сме категорични: през месец януари 2021 година Стойчо Кацаров е хоспитализиран в „Пирогов” с негово знание, в негово


 



продължи >>

Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

овен

Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади. Ще се