Свързани новини

16.07.2021 13:00

Не съм зависим нито от ДПС, нито от задкулисие: Н. Василев

Видян 3997 пъти | Коментари 9
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Аз стоя зад идеята за приватизация на ББР, заяви Николай Василев, който бе номиниран за премиер от ИТН, но след това кандидатурата му беше оттеглена "след помята, която се изля върху него", по думите на Слави, в отговор на журналистически въпрос. Приватизирането на Българската банка за развитие бе обявена като един от приоритетите на проектокабинета на ИТН. По думите му идеята не е нова, а я има още от 2002г. ВИЖ ВИДЕО ТУК!


"Позицията ми за ББР е от 2002 г., тогава приватизирахме всички останали държавни банки. Тази идея е оттогава. За тези, които не искат да се приватизира, но да се управлява добре, нека попитам - като кое друго държавно дружество да се управлява през последните 32 г., след като примерите са единици?, попита пък Василев по повод идеята за приватизация на ББР", заяви Василев.


Кандидатите за министри бяха лично подбрани от ръководството на Има такъв народ и лично от мен, отговори на журналистически въпрос Василев дали посолството на САЩ има отношение към подбора на предложенията за министри.


"Какво американско посолство Ви гони бе, г-жо Николова. Ще ви кажа кой стои зад това правителство - извънземните", реагира Филип Станев.


 Това ще бъде най-усмихната ми пресконференция, бяха първите думи на Василев. Той благодари на хората, които са го подкрепили и на номинацията от страна на формацията на Слави Трифонов.


 Една от критиките срещу мен е, че не съм ново лице, но ако всички предложения на Слави бяха нови, щяха да кажат защо са неопитни, заяви Василев. На обвинението, че е бил част от НДСВ, той заяви, че не се срамува и няма за какво да се срамува от това. А за връзката с ДПС, посочи, че тази критика го обижда, защото то е бил единственият човек, уволнил Делян Пеевски. По думите му, той опитал да приватизира Булгартабак със западни инвеститори, след него още двама министри на икономиката си тръгнали заради това. Знаете Булгартабак от кого беше купен, заяви многозначително Василев.


„Не съм зависим нито от ДПС, нито от задкулисие”, заяви Василев.


„Били сме в коалиция с ДПС, защото тогава това гарантираше влизането на България в ЕС”, каза Василев.


 "В този кабинет освен мен няма друг човек, свързан с НДСВ. Дори Любомир Дацов не е бил част от НДСВ по времето, когато бе зам.-министър. А сред номинираните за министри има много стойностни хора. Ако бяхме получили подкрепа, това щеше да е най-модерният и най-реформаторският кабинет в историята, работещ с най-голяма скорост", посочи Василев.



Най-озадачен и разочарован съм, че получих най-много атаки от десния сектор и считам това за приятелски огън. Винаги съм се определял като десен-консерваторски икономист. Бях готов да


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 009 Anonimen 16.07.2021 23:48

    Не си. Зависим си само от генките, цигански бабишкерник. ЧУПКА!

  • 008 Anonimen 16.07.2021 16:43

    Мaфиятa нe мoжe дa пpocти нa Н. Вacилeв зapaди фaктa, чe e eдинcтвeният кoйтo e имaл cмeлocттa зa дa yвoлни cвинятa Пeeвcки!!!

  • 007 Anonimen 16.07.2021 15:32

    до 003 Власт ще видите през крив макоарон Изчегъртване до 9-то коляно

  • 006 Anonimen 16.07.2021 15:21

    до002 Кой и защо те изгони от БТВ Изгоните ръководството на медията,защото не знаеш какво говориш и това потвърждава написаното от тебе

  • 005 Anonimen 16.07.2021 15:20

    Вижтe cъщo кaкви хoрa излязoхa вчeрa дa зaщитaвaт Никoлaй Вacилeв – лицa, изглaднeли зa влacт. Кoи бяхa тe – близкитe нa Cпac Руceв: Милeн Вeлчeв, cлeд тoвa Шулeвa, cлeд тoвa прoфecoр Oгнян Гeрджикoв. Cъc cъщия плaм Гeрджикoв зaщитaвaшe и кaндидaтурaтa нa тoгaвa кaндидaтa зa глaвeн прoкурoр Ивaн Гeшeв. Ceгa тръгнa дa зaщитaвa кaндидaтурaтa нa Никoлaй Вacилeв. Милeн Вeлчeв пък e извecтeн c изключитeлнo cпoрнaтa cдeлкa зa външния дълг. Тя вeчe дoри нe e cпoрнa, икoнoмиcтитe знaят кaкви зaгуби нaнece нa Бългaрия. Cлeд тoвa Лидия Шулeвa, cлeд тoвa Cтaнимир Илчeв, кoмcoмoлcки aктивиcти, бивши члeнoвe нa БКП, Oгнян Гeрджикoв, извecтeн cъc cвoятa пoлитичecкa пoврaтливocт. Нeнaпрaзнo нeгoвoтo прaвитeлcтвo бeшe oцeнeнo кaтo „cлужeбнoтo прaвитeлcтвo нa Шиши“. Бих мoгъл дa кaжa някoи интeрecни нeщa oт минaлoтo нa Oгнян Гeрджикoв, инaчe дocтoлeпeн прoфecoр в Coфийcкия унивeрcитeт.Методи Андреев fakti.bg

  • 004 Anonimen 16.07.2021 15:15

    Имахме вече един, който употребяваше често думата Аз

  • 003 Anonimen 16.07.2021 15:13

    Сериозно ли бе Василев не си зависим ?? Жалко, че никой не те попита на тази пресконференция защо не реагира като си толкова честен и отговорен на "загубата" на 1 милиард лева на България от умишлените действия на Милен Велчев за тези пари ! Как така се получава, че всичките които крадяхте когато бяхте из министерствата днес сте все почтени бе, и Ив.Костов, и Виденов, и царя, и Лупи и т.н., днес никой не ви съди, дори ви защитават пред обществото както прави сега ИТН ? Банално е, но е истина, всички сте един дол дренки все крадливи отрепки, на които се опитваме да вярваме...днес Слави смени Тиквата, не командори от джипка, а от фейсбук в някаква стаичка у дома...и били те свободни и независими, ама на 30 февруари....

  • 002 Anonimen 16.07.2021 14:41

    "Следващото правителство ще е на посолството на САЩ. Който очаква друго въобще няма понятие какво става." Явор Дачков

  • 001 Малкия Мук 16.07.2021 13:30

    ТИМ ,ТИМ ,ТИМ -тири - минтири ...

RSS

Най-нови

ВМРО

ГЕРБ може и да не иска ППДБ да изчезнат: ВМРО

Днес Деница Сачева е завила, че времето ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне