Свързани новини

16.07.2021 09:23

Лекарят на Кацаров: Диагнозата му цироза идва от лъжа, но той ме предаде за политически дивиденти

Видян 3530 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 3.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Диагнозата (на Стойчо Кацаров) идва от лъжа, но един лекар не може да не прави разлика между диагноза и заглавие на клинична пътека“, заяви завеждащият Клиниката по вътрешни болести на "Пирогов" доц. д-р Петър Атанасов в „Тази сутрин“.


Повод за неговото изявление е твърдението на служебния здравен министър, че от "Пирогов" са му издали фалшива диагноза. Доц. Атанасов представи документи в своя защита, ня които се вижда, че диагнозата е различна от името на клиничната пътека.

И цирозата е само заглавие на пътеката. Диагнозата му е остра чернодробна недостатъчност, която "минава и заминава", обясни Атанасов. През януари Кацаров, който веднъж е лежал в "Пирогов" с ковид през ноември 2020 г., е бил втори път в болницата заради пост-ковид. Тогава той е бил хоспитализиран само на хартия, за да не плаща за скъпите изследвания, които са му правени, стана ясно от думите на Атанасов. Той допълни, че Кацаров е настоял да не спи в болницата. Но му е правен скенер, както и други изследвания. Това потвърдиха и различни медици пред Нова тв. Стана ясно, че Кацаров се е чекирал с личната си карта в болницата.


„Направих го като за брат, а той се оказа Павлик Морозов, продаде ме за дребни политически дивиденти“, каза доц. Атанасов, който отбеляза, че със служебния министър на здравеопазването са дългогодишни семейни приятели, но това вече е приключило.


"Помолих съпругата му да го докара на контролни изследвания, за да преценя какво и как да направя и дали има нужда от допълнително лечение и профилактика. Да се отнеса към него, както съпругата му се отнася към мен като мой лекар. Направих го, за да не плаща скъпи изследвания“, заяви Атанасов.
"Бях входирал заявление за напускане, но той (Кацаров, бел. ред.) ме разубеди, че заради такива като него не трябва да изоставям пациентите", заключи доц. Атанасов.

Проф. Балтов също нарече твърденията на Министерството на здравеопазването от четвъртък откровени лъжи и опорки. Той твърди, че в "Пирогов" всичко е прозрачно. "По време на пандемията сме


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 17.07.2021 12:29

    НА ТЕБ КОЙ ЛИ ТИ ВЯРВА БЕ КРАДЛИВ МИШОК ! ЛЪЖЛИВА Е ЦЯЛАТА ГЕРБЕРАСТКА СГАН КОЯТО ОЩЕ КРЕТА ПО ВАЖНИ МЕСТА !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец

Малко ще поспрат да ви звънят телефоните

Малко ще поспрат да ви звънят телефоните и да ви търсят