Свързани новини

12.07.2021 11:52

Тех. преглед поскъпва с до 20 лв. заради екостикерите на червения П.Кънев

Видян 4089 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Въпреки, че 19 минути от повече от 4 месеца предупреждава за ненужните и незаконни екостикери , печатани от вечния червен депутат Петър Кънев, а неотдавна и КПКОНПИ настоя за тяхното отпадане, заради неефективното използване на публичен ресурс, до което ще доведат, от днес, 12 юли, в сила влиза новото разпореждане по време на годишния технически преглед на автомобилите да се поставят специални стикери с чипове, които ще отразяват екологичната му група.

Групирането на леките и лекотоварните коли в България ще е в 4 категории, на база отделяните от тях вредни емисии като най-добра от екологична гледна точка е 4-та група. Има и 5-а група, в която попадат автомобили, на които задвижването е само с електродвигатели (без двигател с вътрешно горене), и такива с водородна горивна клетка.

Новите екостикери са по-скъпи от сегашните стикери за преминат годишен техничеки преглед - ако сега лепенката е струвала 6.60 лева с ДДС, новата е 10.56 лева. Възможно е обаче и цената на годишния технически преглед да се увеличи. Очакванията са услугата да поскъпне с до 20 лв. За двойната цената на прегледите заради екостикерите 19 минути предупреди още  на 18 февруари.

Извънредно минаване на преглед не е нужно, всеки автомобил ще се категоризира, когато му дойде реда да мине редовния си ГТП, посочиха от Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" (ИААА).



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 пълна конфискация и затвор 13.07.2021 11:53

    Уникално, само българските управляващи се оказват палачи на народа си, не спират по всякакъв начин да обират и дерат и без това подложения на геноцид българин

  • 001 Anonimen 12.07.2021 23:12

    ЗАКРИВАНЕ НА ИА АА ,А НАЧАЛНИКА ИМ НА СЪД ЗА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ.ТОВА Е НАЙ ГОЛЯМАТА ИЗМАМА В БЕДНА НИ СТРАНА. НАРОДЕ СЪБУДИ СЕ,ТОВА Е ПЛДНЕШКИ ОБИР.ПРЕДИ МНОГО ВРЕМЕ СА НАПЕЧАТАНИ СТИКЕРИТЕ И ПАРИТЕ СА РАЗДАДЕНИ.ТОЧНО СЕГА РЕШИХА ДА ГИ ВКАРАТ.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

риби