Свързани новини

12.07.2021 11:48

Кои ще бъдат депутатите от София

Видян 3817 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Депутати, избрани с преференция в София, ще има само от листите на Демократична България , показват изчисления на база на протоколите на трите районни избирателни комисии, съобщава Дневник. От столицата ще бъдат избрани общо 42 народни представители, но разпределението на мандатите между партиите и коалициите ще бъде официално обявено до четвъртък.

В 23-и избирателен район листата на "Демократична България" успява да размести само десетата - съоснователят на родителската дигитална платформа "Майко Мила" Елисавета Белобрадова, която има 7805 лични гласа и се нарежда втора след водача. Така първите шестима, колкото депутати най-малко се очаква да има обединението (мандатите са общо 16 - бел. авт.), са лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов, Елисавета Белобрадова, изборният експерт Антоанета Цонева, Петър Маринов от ДСБ, юристът Надежда Йорданова и икономистът Георги Ганев. Седми остава музикантът Васил Гюров. В района обединението е първа сила с 64 817 гласа, или 32.87%.

В 24-и район в листата на "Демократична България" има повече размествания - преференция реализират бившият лидер на СДС Мартин Димитров, който от четвърти става втори с 4310 лични гласа, и педиатърът д-р Таня Андреева, която от пета става трета с 3559 лични гласа. Така първите четирима (мандатите са общо 12 - бел. авт.) са съпредседателят на Зелено движение Владислав Панев, Мартин Димитров, Таня Андреева и Цецка Бачкова от ДСБ. Ако обединението има пети мандат, той ще е за IT експерта Божидар Божанов, който има 2614 гласа, но не минава прага за реализиране на преференция. В района коалицията е първа сила с 40 111 гласа, или 28.46%.

В 25-и район преференция реализира само третият в листата на "Демократична България" - пулмологът д-р Александър Симидчиев, който има 2482 лични гласа и прережда втория. Той вероятно обаче отново ще избере да е депутат от София-област. Така, ако отново има три мандата (от общо 14 - бел авт.), те ще са за лидера на "Да, България" Христо Иванов, съпредседателят на Зелено движение Борислав Сандов и районният зам.-кмет Бонка Василева. В района обединението е трета сила с 28 969 гласа, или 20.40%.

От 23-и район от ГЕРБ-СДС депутати ще бъдат лидерът на СДС Румен Христов, бившите


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

дева