Свързани новини

10.07.2021 09:36

Блокирана е смяната на шефовете на 5 от 6 горски предприятия

Видян 4308 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Промените в управителните съвети на пет от шестте държавни предприятия, които стопанисват горите в България, са блокирани от съда, показа справка на "Сега" в Търговския регистър. Така смените в ръководството на горските стопанства, които започна служебният министър на земеделието, храните и горите Христо Бозуков все още не са факт.


Северозападното държавно предприятие, което стопанисва горските масиви във Враца, Лом, Видин, Монтана, Ловеч и останалите градове в тази част на страна, остава със старото ръководство. В управителния съвет влизат Цветко Цветков, Диана Иванчева и Деян Бенински. И тримата са подали жалби във Върховния административен съд срещу заповедта на министъра, с която са освободени от длъжност. На база на това Окръжен съд - Враца спира вписването на промените в Търговския регистър.


Сходен е казусът и със Североизточното държавно предприятие в Шумен,чиито членове на управителния съвет Бейзат Яхя и Андрей Неделчев обжалват освобождаването си в Административен съд София-град. Поради това промените в Търговския регистър са блокирани с определение на Окръжния съд в Шумен.


Бейзат Яхя е баща на Илтер Бейзатов, който лидер на шуменската листа за кандидат-депутати на ГЕРБ. И двамата са бивши фунцкионери на ДПС в областта, които впоследствие се прехвърлят в партията на Бойко Борисов. "Сега" публикува няколко разследвания за горското в Шумен и неговото териториално поделение - ловно стопанство "Паламара", където бившият премиер обича да ловува.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 народен съд 10.07.2021 10:52

    Това за пореден път доказва, че изчегъртването на всички нива е без алтернатива. Корупцията и мафията наложени от сикаджийската мутра десетилетие е обхванала всички държавни институции и администрации

  • 001 Anonimen 10.07.2021 09:54

    СЕГА ШИБАНИЯТ БГ-СЪД ЩЕ "БРАНИ" ПРЕСТЪПНИТЕ СТРУКТУРИ НА ОПГ-ГЕРБ В ГОРСКИТЕ СТРУКТУРИ И В ДЪРЖАВНИТЕ ЛОВНИ СТОПАНСТВА ! ТОЗИ ПРЕСТЪПНИК БЕЙЗАТ ЯХЯ Е ИЗВЕСТЕН В ЦЕЛИЯТ ДЕЛИОРМАН КАТО НЕДОСЕГАЕМ ПРЕСТЪПНИК В МОМЕНТА КУПУВА ГЛАСОВЕ ЗА ГЕРБ И ДПС И ЗА ДВЕТЕ ОПГ-та !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион