Свързани новини

09.07.2021 19:21

Злоупотреби за десетки милиони при обществени поръчки в земеделието: Бозуков

Видян 2327 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Злоупотреби за десетки милиони при обществени поръчки в земеделието са разкрили от ресорното министерство, съобщи пред журналисти земеделският министър Христо Бозуков. Данни за несъответствия са изпратени до прокуратурата и Агенцията за държавна финансова инспекция, предаде БНР.

Редица пропуски при провеждането на обществените поръчки има във всяка агенция и всяко търговско дружество, а общо средствата от злоупотребите се изчисляват на десетки милиони, подчерта служебният министър Христо Бозуков:

"Например, много странно в Българската агенция по безопасност на храните почти всички функции, които трябва да се изпълняват от самата агенция, са превъзлагали на външни дружества и то за доста пари".

Министър Бозуков съобщи, че в края на юли ще започне приемането на документи за финансиране по две мерки в помощ на фирмите в лозаровинарския сектор.

Общият бюджет, от който ще могат да се възползват те, е близо 56 милиона лева.

Завършвайки мандата си служебният екип ще остави като наследство на следващия изцяло нов закон за кооперирането като едно от приложенията му ще е по отношение на лозарството и винарството. Положени са и основите за нов гаранционен фонд за малките и средни лозапроизводители.  


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Кака Милка 09.07.2021 21:39

    № 1 е абсолютно прав! Само да добавя, че унищожиха и поливането на милиони декари земя, а оня тарикат Жоро Тръбата дори продаде държавните поливни системи за скраб. Буквално и напълно унищожиха и птице, мляко и месопроизводството или го пробутаха в ръцете на на техни верни супералчни далаверджии- монополисти. Буквално, физически унищожиха птиците, овцете, козите, свинете на дребните домакинства и направиха невъзможна всякаква животновъдна дейност на семейно ниво! С едничката цел, в България да НЯМА КОНКУРЕНЦИЯ и всички, включително и по селата да пазаруват САМО от големите хранителни вериги! Произвеждаме прекрасна пшеница, която се изнася в чужбина, а народа набива хляб от фуражно зърно, точно като добитъка! СРАМ и ПОЗОР за всичките управлващи крадци или ренегати от 10/11/1989 до днес!

  • 001 Anonimen 09.07.2021 21:23

    Тия от министерството на земеделието са най-големите престъпници, защото унищожиха най-стария и естествен поминък на българската плодородна земя - земеделието, зеленчукопроизводството, производството на плодове, което сме изнасяли и като занаят в Европа, и като износ на прясна реколта и консерви, унищожиха на практика българските села и превърнаха в роби и обрекоха на пълна мизерия малкото останали хора там. За тези - публични разстрели! :(

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху