Свързани новини

08.07.2021 15:56

Браво за компенсациите за деца без детска градина: БСП-София

Видян 1530 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Решението на служебното правителство да отпусне парични компенсации на родителите, за чиито деца няма места в общинските детски градини, е стъпка в правилната посока. От одобрените от МС 548 656 лева за компенсации, 547 506 лева ще достигнат до 438 родители на софиянчета. Ние от БСП – София можем да кажем, че най-сетне гласът ни бе чут. Това се казва в позиция на групата общински съветници от „БСП за България“ в СОС.

Съгласно измененията в Закона за предучилищно и училищно образование, инициирани от народни представители от БСП в 44-тото НС, право на компенсация имат родители на деца от тригодишна възраст до постъпването им в първи клас, които са кандидатствали и не са приети в детска градина за съответната учебна година поради липса на места.

„Най-сетне поглед бе обърнат и към същината на проблема - липсата на детски градини. Отпуснати бяха над 2 милиона лева за нови градини и разширяване на съществуващи в общините Банско, Сандански, Несебър, Дългопол, Костинброд и Самоков. Надяваме се скоро подобно решение да бъде взето и за София, където проблемът с недостига на места е най-сериозен – тази година над 10 000 деца останаха извън общинските детски заведения“, се казва в позицията на БСП – София.

Социалистите припомнят, че от години се борят хроничната липса на достатъчно места в детските градини в столицата да бъде преодоляна и предлагат конкретни мерки за това.

Сред предложенията им е планирането на строителството на нови детски


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци