Свързани новини

08.07.2021 12:37

Русия ще разчита 3-4 седмици черната кутията на българския МиГ-29

Видян 1942 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия е дала срок от 3-4 седмици, в който да даде съдействие по разчитане на черната кутия на падналия в Черно море български МиГ-29. Това обяви на брифинг военният министър Георги Панайотов, предаде Сега. От неговите думи стана обаче ясно, че въпросната кутия дори още не е тръгнала за Русия и още е в България. Според военния министър устройството стояло у нас по искане на руската страна, която настоявала за изпълнението на определени формалности преди да поеме случая. Вече била комплектована групата от българска страна, която ще пътува за Русия. Именно тя ще посети военни обекти и лаборатории, където вероятно ще се разчита съдържанието.

Военният министър обяви, според закона срока за разследването на военна полиция на инцидента с падналия изтребител край Шабла е 30 работни дни. Този срок още не е изтекъл, но ще бъде спазен, увери на брифинг служебния военен министър Георги Панайотов. Той обеща докладът на военна полиция да бъде публичен и следващата седмица да го представи пред журналисти. Трагедията се разигра на 9 юни, което означава, че 30-дневния срок изтича максимум в събота.

Преди дни стана ясно, че при разбиването на военния самолет и падането му в морето, черната кутия е била разхерметизирана, пълна с вода и е със скъсан лентов кабел и повреден електрически съединител. Това прави разчитането на данните в България много рисковано, твърдят военните. Устройството съхранява информация до последния миг на полета, стига да бъде може да бъде разчетено. То може да даде отговор с каква скорост, на каква височина и пространствено положение е бил самолетът, в какво положение са били лостовете. В кутията няма рекордер и в нея няма запис на гласа на пилота.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 08.07.2021 13:20

    А за ракетата Патриот, изстреляна от румънската база погрешка и свалила всъщност самолета - ни дума. А хартиените самолети значи затова не се строи завод, който да ги произвежда - нямаме база за тях и без това.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на