Свързани новини

08.07.2021 10:58

Договори за 31 млрд. лв. са възложени от 2019 до април 2021 г. - повечето при поръчки с 1 участник

Видян 2550 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Договори за 31 милиарда лева са възложени за периода от 2019 до април 2021 г., съобщи министърът на финансите Асен Василев в началото на втория обществен съвет по бюджетните политики. Голяма част от тях са в обществени поръчки с един участник или чрез т.нар. ин хаус процедура, предаде БНР.


Най-големият възложител е Агенция Пътна инфраструктура, като за редица дейности са сключени договори, за които агенцията няма ресурс да плати, допълни Василев:


„Вече сме говорили с регионалното министерство това да бъде дадено на прокуратурата и това е толкова дълбоко неморално. И към изпълнителите на тези поръчки, и към всички други, които чакат за държавен ресурс, за да може той да се похарчи за нещо смислено“.


Обществен съвет към министъра на финансите Асен Василев заседава отново днес с основна тема инвестирането на парите от данъкоплатците.


Акцент са и инвестициите в инфраструктурни проекти, както и парите за общините.


Преди седмица Василев представи разходната част от бюджета и обяви, че около 1,5 млрд. лева от бюджета могат да бъдат пренасочени, което ще бъде фокусът на подготвяната актуализация.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 08.07.2021 11:21

    В САЩ се смята за кражба в особено големи размери сума над 10 хил $ и се наказва и с над 20 г.затвор ! Като гледаме САЩ постоянно и копираме нейни закони и действия, то тогава следва, че герберските крадливи идиоти откраднали десетки милиарди трябва да лежат с по няколко доживотни без право на замяна, обжалване или амнистия за да сме сигурни, че няма да излязат на свобода, след като нямаме смъртно наказание което категорично заслужават ! Бива ли един народ да бъде толкова нагло и грубо окраден и пак да има кретени които да гласуват за собствените си мародери и палачи ? Какво още трябва да се разкрие, че идиотът и простак да се поосъзнаят ?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне