Свързани новини

08.07.2021 09:24

Първо, отстраняване на Гешев: Слави пред Монд

Видян 4989 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отстраняването на главния прокурор Иван Гешев ще бъде сред първите задачи на лидера на Има такъв народ Слави Трифонов, ако партията му спечели предсрочните избори на 11 юли. “Столът му е твърде голям за него”, казва той пред авторитетния френски в. Монд в статия със заглавие "Слави, певецът, който обръща нагоре с краката българската политика”.


Интервюто е направено на 21 юни в офиса на телевизията на Трифонов в София от специалния пратеник на в. “Монд” Жан-Батист Шастан.


За корупцията и Гешев


"Когато разговорът стигне до темата за корупцията, Слави се изправя в канапето и очите му с блясък се вторачват в журналиста: "Имаме брилянтни закони, но не се прилагат. Трябва да изградим отново правораздавателната система". (бел.ред - изразът, който използва по повод Иван Гешев, буквално е "Столът му е твърде голям за него"), разказва Шастан.


Трите приоритета на Има такъв народ


Авторът определя Слави Трифонов като проевропеец и иконоборец и допълва, че той е един от фаворитите за спечелване на изборите в неделя. Монд припомня, че трите основни елемента в програмата на ИТН са преминаване към мажоритарна избирателна система, въвеждане на електронно гласуване и намаляване финансирането на партиите от 8 на 1 лев за всеки спечелен избирател. Изданието уточнява, че и трите са подкрепени в референдум през 2016 г., резултатът от който не бе признат "поради ниски активност". Изданието добавя, че този неуспех е основният мотив на Трифонов да се заеме с политика.


Изданието отбелязва, че Слави Трифонов води предизборна кампания с редки появи на телевизионния си канал или с кратки постове във Фейсбук, като избягва дебати и интервюта за българските медии.


"Бил съм всеки ден по телевизията през последните 25 години. И ако българските медии бяха свободни, щях да разговарям с тях, а не с вас", посочва Трифонов пред френското издание. Питан за думите на заместника си, че към журналисти от обществената телевизия трябва да се прилагат средновековни закони с отсичане на ръце, той отговаря, че това е било "безсмислица, която беше преиначена".


За обвиненията от опонентите му, че е популист, той отвръща, че "те дори не знаят, че тази дума произлиза от "народ".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 ВАСИЛ ПРОДАНОВ 08.07.2021 14:37

    През последните години в глобален план има тенденция на негативен подбор на политици, сред които се плодят самовлюбени нарциси, шоумени и комици, елементарни посредствености, чийто външен вид и поведение в нормални обстоятелства биха ги оставили маргинали. В Италия управлява партия, създадена от известния комик Пепе Грило, а в Украйна комикът Зеленски стана дори президент. У нас хора, които не са ръководили и двама души или не са работили нищо друго ставаха през последните години министри и премиери, комик бе кандидат за кмет на София, а шоумен прави партия, за да овладява държавата… Но и във Великобритания Борис Джонсън изглежда немалък смешник, а в САЩ милиони американци наричат дългогодишния водещ на шоу програма по телевизията Доналд Тръм с всички негативни характеристики, които може да опишат един човек – психопат, нарцис, мошеник, луд, чужд агент и т.н. У нас сума ти нагаждачи и ползвачи на благини от времето на социализма като хамелеони бързо си промениха боята според геополитическата ситуация, превърнаха се в „демократи“, „либерали“ и политически елити, ползващи с пълни шепи благините от разграбването на изградената преди това от всички българи собственост, раздадена в ръцете на една шепа норовородени капиталисти. Пет прояви на политическа деградация и криза на капитализма от Америка до България https://pogled.info/avtorski/Vasil-Prodanov/pet-proyavi-na-politicheska-degradatsiya

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да се почувствате под напрежение

Днес може да се почувствате под напрежение от