Свързани новини

06.07.2021 15:24

ВКС не спази срока си по делото Марешки

Видян 5449 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Върховният касационен съд не спази препоръчителните срокове да обяви окончателното решение по делото срещу осъдения на две инстанции Веселин Марешки. Така формацията на Марешки ще се яви на изборите в неделя, без да ясно виновен ли е за изнудване. Както 19’ писа, при произнесена присъда на две инстанции фармаолигархът би трябвало да бъде зад  решетките, вместо да е в предизборна кампания.
Делото бе обявено за решено от върховните магистрати на 23 април. Препоръчителният срок за обявяването на съдебното решение е 1 месец, като при сложните дела той може да е 2 месеца. И двумесечният срок обаче изтече преди 2 седмици (б.р. на 23-и юни)
Процесът за изнудване бе насрочен във Върховния касационен съд за 17 март. По молба на защитата на бизнесмена-политик обаче той бе отложен за след редовните избори, които бяха на 4 април. "Разглеждането на делото пред касационния съд в хода на предизборната кампания би могло да попречи на Марешки да участва активно в нея и да окаже влияние върху изборния резултат", мотивира се ВКС защо отсрочва процеса тогава.
Марешки първо бе оправдан от Окръжния съд във Варна, а после - признат за виновен от апелативния и осъден на 4 години затвор. Той получи наказание под минимума от 5 години, предвиден от Наказателния кодекс за изнудването, за което е обвинен, тъй като е минало прекалено дълго време от деянието до присъдата. Това записа в мотивите за решението си Апелативният съд във Варна. В тях пише още, че за Марешки са


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 07.07.2021 08:38

    Корупция в съд и прокуратура без съмнение ! Колко ли си плати в милиони Марешки на съдията за да не се спазят сроковете ? Това е явна корупционна сделка, но защо не се цитира името на съдията от ВКС който прибра милионите ?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете, че сте успели