Свързани новини

06.07.2021 13:59

Стефан Янев проведе среща с посланика на Словения у нас Анжей Франгеш

Видян 2596 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министър-председателят Стефан Янев проведе среща с посланика на Словения у нас Анжей Франгеш. Във фокуса на разговора бяха двустранните отношения и теми от европейския дневен ред в контекста на приоритетите на започналото на 1 юли т.г. Словенско председателство на Съвета на ЕС.
Бяха представени и обсъдени целите на председателството в посока устойчивост и възстановяване на Европейския съюз, организацията и провеждането на основни събития в рамките на Конференцията за бъдещето на Европа, тенденцията пред европейския начин на живот, върховенството на закона и гарантирането на равнопоставеност за всички. Акцент бе поставен върху ЕС като надежден и сигурен съюз, способен да осигури сигурност и стабилност в съседство. В този контекст беше подчертана ключовата роля на трансатлантическото сътрудничество и перспективите пред развитието на страните от Западните Балкани.
Премиерът Янев приветства амбициозния дневен ред на Словенското председателство и подчерта значимостта на дефинираните приоритети.
Българският министър-председател открои важността на поставената тема за възстановяване и устойчивост на ЕС, като в тази връзка очерта времевия хоризонт за приключване на работата по нашия национален план, както и механизмите за неговото представяне и привеждане в действие. Специално внимание бе обърнато на необходимостта от пълноценен дебат в рамките на предстоящото публично обсъждане на Плана за възстановяване и устойчивост, както и на ролята на парламента като ключов фактор за осигуряване на широка подкрепа и легитимност по отношение на неговите параметри.
По отношение на втория основен приоритет на Словенското председателство – Конференцията за бъдещето на Европа, премиерът Янев обърна внимание на ключовата роля на дебата в това отношение и предложи конкретни теми, които могат да бъдат включени в него. В тази връзка той призова да мислим повече


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 06.07.2021 14:41

    001, такава безплодна и комунистическа реч може да "произведе" само червена вакумирана тиква ! Събирай си "мишкарника" и марш при равнинните мишки ! Такива червеи като този 001 са в изобилие на територията ни затова и сме най-бедни и най-прости в ЕС !

  • 001 СТРАТЕГИЯТА НА НОВОТО „ПКП“. БЕЗ ОНЗИ, КОЙТО РЕДИ МАЧА ОТЗАД 06.07.2021 14:18

    Вижда се краят на тайния план за овладяване на властта в държавата иницииран от капиталския кръг „Прокопиев – Плевнелиев“, на който реалните изпълнители, без знанието на Румен Радев, са съветниците му Николай Копринков и Пламен Узунов. А щурмовата група, която очаква да се закрепи и остане в евентуално редовно правителство с мандат на Народното събрание, са финансовият министър Асен Василев, икономическият Кирил Петков и забележете – самият министър-председател Стефан Янев. Групата се ръководи умело от новата „генералша Раличка“, началник на политическия кабинет на Янев, която е заела отдавна място в сърцето му. Родената в Козлодуй свръх амбициозна политоложка демонстрира огромното си влияние и власт над министър-председателя. Увереността й идва от научния й ръководител в Университета Румяна Коларова (острие на ГЕРБ от кликата на Плевнелиев). Ролята на МВР в отбора изпълнява съветникът в политическия кабинет Данчо Бончев по прякор „Плешивия“. Той изпълнява само „знакови“ задачи на групата. Организира тайните срещи на Стефан Янев с предшественика му Бойко Борисов и Прокопиев, също и с някои фигури от подземния свят, тъй като е работил в службите някога. Говори се, че с Янев са съдружници във фирма, която се води на сина на „Плешивия“. Стратегията на „ПКП“ (Плевнелиев-Коларова-Прокопиев) е да установят контакт със Слави Трифонов и да се самопредложат в неговото правителство с мандат на ИТН. Изнасянето на „Генерал“ Раличка и завладяният от нея Стефан Янев от кабинета им в Президентството е ясен знак за техните намерения да издегустират наивния и сляпо доверчив Президент. Разпределението на ролите в ПКП е известно на бизнеса. Узунов – силовите министерства, Копринков – ресурсните (земеделие, околна среда и здравеопазване) плюс финансовото и икономическото и пъзелът е нареден. От Служебното правителство се очакваше да предприемат конкретни мерки за наказание на виновните за крадливото управление, а не ПР – акции без резултат, но явно такива са били указанията на интересчиите около Радев или на ПКП. Остава да разберем дали Слави Трифонов ще се върже на схемата и повярва на имитаторите на промяната. Или по-точно: дали Онзи ЗАД Слави, който му реди мача, няма да матира всичките и да ги „сготви“, след като ги е използвал докрай да му разчистят терена. Велимир Тодоров

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

дева

Днес може да се чувствате малко по-странно

Днес може да се чувствате малко по-странно и да ви се