Свързани новини

05.07.2021 14:24

ГЕРБ: Служебният кабинет планира увеличение на корпоративния данък

Видян 1437 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Служебното правителство възнамерява да повиши корпоративния данък с минимум 50% - това заявиха от ГЕРБ на пресконференция, предаде Нова тв.


„Това, което ни направи впечатление от сайта на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, е публикуван списък от 1 юли. Открихме, че там фигурира България. Доста европейски държави не фигурират. България със служебното си правителство се съгласява да повиши данъчната тежест с минимум 50%. Няма ефект за оценка на въздействие върху бизнеса, върху инвестиционния климат”, каза Александър Иванов.


„Откъде българските граждани, предприемачи, работещи, трябва да научат, че правителството се е присъединило към инициативата на Г-7 за увеличаване на данъците?”, попита Томислав Дончев.


„Защо финансовият министър не даде пресконференция и не осветли това свое решение? Кой го притисна и в коя стаичка? Ние сме длъжни да споделим нашите опасения, че това влияе зле на привличането на нови инвестиции у нас”, каза още Иванов.


Според него премиерът Стефан Янев и президентът Румен Радев също трябва да коментират темата.


„Взето е непочтено решение, защото е непрозрачно. Вдигането на данъци в този момент означава по-висока безработица. Ако се вдигне корпоративният данък, това означава 1 милиард и 250 милиона лева да бъдат взети от бизнеса. Това е скритият сценарий, по който се върви, защото всички наши конкуренти дават изключително утопични обещания”, допълни бившият социален министър Деница Сачева.


„Служебното правителство е вербално свръхактивно. Настояваме да чуем позициите на партньорите в Съвета за тристранно сътрудничество. Всички партии да излязат с ясна позиция какво е отношението им към инициативата за повишаването на корпоративния данък”, каза още Дончев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 затвор и конфискация 05.07.2021 16:06

    Скоро тези престъпници и бандити на шайката, защитавайки я като последните мохикани с лъжи и инсинуации ще отговарят за милиардите кражби от българите, с което наложиха геноцид на собствения си народ.Толкова са алчни и облъчени от властта си, че не си дават сметка за престъпленията, които вършиха цели 12 г

  • 001 Anonimen 05.07.2021 14:38

    Я по-добре кривоустият обърнат голям трапец в главата да обясни какво договаря еднокнижника в Турция с Ердоган, че ми намирисва на предателство спрямо народ и Родина ! Патриотичните предатели за парлама ли надигат врява срещу гласуващите в Турция и задкулисно "шарят" чрез Тиквун изборни далавери ?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и