Свързани новини

05.07.2021 13:55

Нямаше да има скок на парното, ако не губехме 350 млн.лв. от азерски, за да плащаме за руски газ: Ил. Василев

Видян 6822 пъти | Коментари 3
Гласували 4 рейтинг: 3.2500
много слаба слаба добра много добра страхотна

Зависимостта ни от руски газ си остава рекордно висока след 11 г. „диверисфикация“:95%. С подобно равнище българската енергийна политика не може да не бъде продължение на руската, пише експосланикът ни в Москва Ил. Василев.
Драмата продължава и все повече скелети стърчат от гардероба. Изскачат стари дългове и на БЕХ по Южен поток: €100 млн., които Газпром отпусна преди 7 г. за Южен Поток България. Парите изчезнаха, но дългът ни остана
.
Преди пандемията, с помощта на ЕК, като част от нейното споразумение с Газпром, Булгаргаз подписа през февруари 2020 г., значителни промени към договора за доставки. Уж ЕК беше уредила да не плащаме и заема, но следа в двустранен план няма. Сега Газпром си иска парите.
Кремъл не прощава на българските политици, които се заиграват с политически сделки по схемата на царския Азиатски департамент след Освобождението: „корумпирайте политици, а те да карат народа да плаща“.
Ако питате къде отидоха парите от Южен поток – вижте колко са богати един бивш президент, едни бивши премиери, бивши министри, бивши депутати, бивши лидери на партии. Ситуацията се усложни рязко и във връзка с неприключващата сметка на Балкански-Турски поток.
Пътната карта изчезна, защото съдържаше преки доказателства за лъжите относно Балкански поток, като „наш“, като „транзитен“, нямаш „нищо общо с Турски поток“. ДАНС може да влезе и да извземе „пътната карта“ от Булгартрансгаз, но странно защо не го прави.
От гардероба на свързаната с Русия корупция изскачат и нови скелети, защото плащанията към руските и беларуските фирми в една значителна част са обезпечени от Газпромовски структури, които


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Гаргамел Драгалевски 07.07.2021 06:51

    Поредния син кумандрел дето го естрах да спомене името на Ненаситницата от Банкя!!!

  • 002 Anonimen 06.07.2021 14:12

    На времето в квартал ЛАГЕРА се казваше: "Ако не беше Руския паметник, трамваят нямаше да завива"

  • 001 Густо майна филибето 05.07.2021 23:00

    И на кого трябва да "благодарим" за това? Интересно кой беше на власт последните 12 години, че нещо не мога да се сетя? Дали гласовподавателите помнят на кого трябва да "благодарят" чрез гласа си за тази поредна безстопанственост?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец