Свързани новини

03.07.2021 21:07

София не получава „безплатен обяд“, София плаща обяда на държавата: Фандъкова

Видян 2425 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Настоявам средствата, предвидени и защитени в предварителните разговори с Европейската комисия за София, да не бъдат орязвани. Това заяви в „Тази събота“ столичният кмет Йорданка Фандъкова по повод на новината, че градът ще получи с около 200 млн. лв. по-малко от първоначално предвидените в Плана за възстановяване и устойчивост.


По-рано тази седмица вицепремиерът Атанас Пеканов обясни, че средствата ще бъдат намалени, защото тези пари трябва да отидат за най-бедните региони, а София не е сред тях. Фандъкова заяви, че кохезионните фондове наистина са насочени към по-слабо развитите региони, но София отговаря на всички критерии за отпускане на финансиране по Плана.


„Поисках среща с министър-председателя Стефан Янев и вицепремиера Атанас Пеканов, на която поставих много сериозно въпросите и защитих проектите на София. Проектът за метрото не само отговаря на всички изисквания на Плана, но той е приет и високо оценен от ЕК“, коментира Фандъкова.


По думите ѝ Пеканов бил заявил в публичното пространство, че имал намерение да извади проекта за нова линия на метрото от Плана за възстановяване и устойчивост. Тя добави, че и други държави в ЕС ще разширяват метро линиите си с еврофинансиране от фонда за възстановяване.


Тя не се съгласи с предложението на Пеканов София да се извади от Югозападния икономически регион и да се обособи в самостоятелен. Според нея такова решение трябва да се вземе на национално ниво. Според нея регионите трябва да се развиват, за да не се пренаселва столицата, но според нея има манипулация по въпроса.


Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 крадлива калинка 04.07.2021 01:11

    Фандъкова все иска, но колкото и да и се дадат всичко опосква по предназначение. До сега всичко е довела до големи задължения и фалити, нескопосана партийна калинка от ОПГ-то на Тиквата. След разкритията за кражбите на милиарди от хунтата следват разкрития за кражбите на учителката по руски, изпълняваща по партийна заръка длъжността кмет

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог