Свързани новини

02.07.2021 11:52

САЩ: Корупция сред органите на реда и съда пречи на борбата с трафика на хора в България

Видян 3142 пъти | Коментари 5
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България все още не изпълнява напълно минималните стандарти за премахване на трафика на хора, но полага значителни усилия в тази посока. Това се посочва последния Доклад за трафика на хора на Държавния Департамент на САЩ, предаде OFFNews.bg.


В документа се казва, че въпреки пандемията от Covid-19 българското правителство е демонстрирало по-големи усилия при борбата срещу трафика на хора, съобщи БНР. Сред посочените положителни стъпки са увеличаването на финансирането за национална стратегия, даване на повече средства за деца в кризисните центрове и сътрудничество на международната сцена, което включва създаване на брошура за работещите в чужбина българи с информация за техните права.


В същото време управляващите не са изпълнили минимални стандарти в няколко ключови области. Сред тях са незначителните присъди срещу мнозинството от осъдени трафиканти. Нещо, което според документа, може да подкопае усилията за справянето с проблема.


В доклада е добавено „Корупцията сред органите на реда и съдебните органи продължава да пречи на напредъка и предполагаемо съучастничество в престъпления, свързани с трафик (на хора), продължава да съществува безнаказано.“


България също е представена като една от страните, които са основни източници на трафик на хора в Европейския съюз. Това е 21-ят доклад на Държавния департамент по темата, в който са представени 188 държави.


Новият доклад обхваща периода от 1 април 2020 г. до 31 март 2021 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Paul Craig Roberts, Institute for Political Economy 04.07.2021 11:45

    This July 4 There Is No Freedom Left To Celebrate https://www.paulcraigroberts.org/2021/07/03/this-july-4-there-is-no-freedom-left-to-celebrate/

  • 004 Тихомир Томов 02.07.2021 18:35

    Докато не построят поне 2 нови затвора не им вярвам ............................

  • 003 Anonimen 02.07.2021 18:06

    Абе коректори от "19 минути" защо на 003 се разрешава да "драска" на чужд език, това не е ли българска медия и ние нямаме ли собствен език с който да се разбираме ? Този език на копйто е писал този боклук, не е ли езикът на нашият окупатор ?

  • 002 Anonimen читатель 02.07.2021 15:20

    Кога най-сетне вънкашното министерство на подмандатната на чичо Сам територия ще се произнесе за фалшификациите на изборите в САШ за президент през миналата година?

  • 001 Anonimen 02.07.2021 13:22

    Айде вкарвайте ги най-после в затвора тези престъпници от ГЕРБ и съдийско-прокурорската паплач, стига все от вън са ни намеквали за корупцията ни, толкова ли е сложно да се подмени съставът от корумпета във всички области, тук няма реваншизъм а борба с престъпният свят на България предвождан от един прост бандит от пожарната ! Съд и затвор за цялата орда ГЕРБ и забрана на БКП и клонингите и ГЕРБ,БСП,ДПС и измамните патриоти, за да се почувстваме и ние "бели хора" на тази земя !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Преди обяд ще сте още под въздействието на вчерашни впечатления

Преди обяд ще сте още под въздействието на вчерашни