Свързани новини

01.07.2021 11:10

БСП-депутат печата 7,4 млн. бюлетини за вота на 11 юли: БНБ го крие, ЦИК го разкрива

Видян 12131 пъти | Коментари 23
Гласували 3 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Фирмите на депутата и кандидат за шести мандат от БСП Петър Кънев ще изработят 7 408 500 бюлетини за изборите на 11 юли. Независимо, че за първи път ще имаме изцяло машинен вот. Бройката е според невероятния брой гласоподаватели в България, който се твърди, че имаме и е по-голям от целокупното население на страната (6,9 млн. души), както го измерва Националният статистически институт. С тази разлика, че в данните на НСИ влизат и децата до 18-годишна възраст, които са над 1 млн.
Информацията ни е от първа ръка разкри ЦИК в специално официално писмо в отговор на въпроси на 19 минути. В него председателят Камелия Нейкова ни информира, че изпълнителят БНБ е посочил двама подизпълнители: Демакс АД и Демакс Ди Пи Ай АД. Тези дружества са декларирани като собственост от дългогодишния депутат от БСП и водач на листата на партията в Бургаския многомандатен район и на тези избори Петър Кънев.



Това е огромен скандал заради очевидния конфликт на интереси. Освен, че Кънев е участник в изборите, печатницата на БНБ има достатъчен капацитет, за да изработи сама бюлетините. Според закона тя само „по необходимост” има право да преотдава работата. Този тираж се печата за часове и при наличието на толкова дни до изборите няма никаква необходимост за преотдаване на работата.
БНБ отказа – за пореден път – да отговори на 19 минути по каква причина изпитва необходимост от един и същи подизпълнител и то баш депутат, близък с 2 от членовете на управителния съвет на централната банка, при положение
, че и да имаше нужда, в София има немалък брой други печатници, които могат да свършат


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 023 Редакцията до Anonimen 18 08.07.2021 15:31

    Уважаеми анонимнико, вижте статията как биби даде 14,658 млн.лв. само през април тази година на фирмите на другаря Кънев най-официално, което демонстрира особена близост. Многобройни са и другите поръчки при последния, предпоследния и първия кабинет на ГЕРБ за тези фирми.

  • 022 Редакцията до Anonimen 20 08.07.2021 15:29

    Уважаеми анонимник, в българския език двуеточието е знак като всеки друг и неговото използване не е забранено. Няма от какво ни е срам, защото не сме нарушили никакви граматически правила. Щяхте да бъдете наясно, ако ги знаехте.

  • 021 ЧЕРЕПА ОБОБЩИ СИТУАЦИЯТА 02.07.2021 15:24

    Васил Божков обобщи ситуацията така: https://afera.bg/wp-content/uploads/2021/07/BO34.jpg

  • 020 грамотен 02.07.2021 14:58

    Това е най-неграмотно списван сайт.Какви са тези двоеточия,не знаете ли правилата на българския правопис?Наистина е възмутително по какъв не правилен начин се пише тук,за такива груби пунктуационни грешки един кандидат-студент,а даже и седмокласник,ще получи ниска оценка.Засрамете се най-после!

  • 019 Керпеден 02.07.2021 08:05

    Дано са готови и попълнени!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог